Business-ontmoet-business

09-06-2016 15:45

Geslaagde BOB Midden-Nederland bij Ouwehands Dierenpark

Afgelopen dinsdag vond de BOB Midden-Nederland plaats bij Ouwehands Dierenpark te Rhenen. Nadat de deelnemers welkom werden geheten met een welkomstdrankje nam Robin de Lange, CEO van Ouwehands Dierenpark, het woord. Trots vertelde hij onder andere over de reuzenpanda's."Tijdens het staatsbezoek van koning Willem Alexander en koningin Maxima aan China, heeft de Chinese president Xi Jinping ingestemd met een zoölogische samenwerking tussen Nederland en China met als doel de bescherming van de reuzenpanda", zo vertelde hij enthousiast. "Onder toeziend oog van de Chinese president en koning Willem Alexander is er een samenwerkingsovereenkomst ondertekend door Ouwehands Dierenpark en de Chinese Wildlife Conservation Association."

Unieke samenwerking
Ouwehands Dierenpark zal verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van deze unieke samenwerking. "De dierentuin is trots en bijzonder blij de reuzenpanda’s te mogen verwelkomen in Rhenen. Nederland is een van de weinige landen buiten China waar deze bijzondere en bedreigde diersoort te zien zal zijn."
Met de komst van de reuzenpanda’s committeert Ouwehands Dierenpark zich aan een uitgebreid natuurbeschermingsproject. "Naast de komst van de reuzenpanda’s naar Rhenen zal er jaarlijks een bijdrage gedaan worden ter ondersteuning van de
werkzaamheden van het Wolong Giant Panda Centre. Dit centrum richt zich op de bescherming van het leefgebied van de reuzenpanda, onderzoek, fok en het terugplaatsen van de reuzenpanda in het wild.
Na de toespraak was er een goed verzorgde barbecue waar uitgebreid genetwerkt werd. Belangstellenden kregen een rondleiding door het prachtige park. 

Vallei Business bedankt Ouwehands Dierenpark en alle deelnemers voor de fantastische avond!

​
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by