Nieuws

02-11-2018 12:03

Itho Daalderop kiest voor Internet of Things van innius

TIEL/VEENENDAAL, Itho Daalderop, de Nederlandse leverancier van binnenklimaatsystemen, heeft als machinegebruiker gekozen voor de Industrial IoT-diensten van innius. Dit industrieel software-platform ondersteunt de digitale ontwikkeling met actieve, slimme data en slimme apps. 

Het softwareplatform van innius voorziet het machinepark van machinemonitoring op afstand. Onderhoud wordt inzichtelijker en makkelijk voorspelbaar. Service- en onderhoudsgegevens worden in verband gebracht met productiegegevens. Real-time productiedata, geavanceerde data-analyse en interactieve rapportage maximaliseren het productieproces en de kwaliteit, minimaliseren de stilstandtijd van de machines en verlagen de onderhoudskosten.

Make to order

De keuze voor de diensten past bij het innovatieve karakter van Itho Daalderop, in zowel productieontwikkeling als -techniek. Het bedrijf paste het bedrijfsmodel aan om producteigenaar te blijven. Zo kan Itho Daalderop de kwaliteit van het eindproduct blijven garanderen en het is onderdeel van een kostenreductiestrategie. ‘Make to stock’ is veranderd in ‘make to order’.

Kerst Algera, Director of Operations: ,,Het overstappen van produceren op voorraad naar produceren op order, is best een grote verandering. Je moet er honderd procent vanuit kunnen gaan dat je altijd kan produceren. De up-time van het hele machinepark is daarbij veel belangrijker geworden. En daarbij helpt innius, omdat we preventief kunnen zien wat er mogelijk met machines mis is gegaan.”

Nieuwe en bestaande machines

De mix van oude en nieuwe machines is onderdeel van de rijke historie van Itho Daalderop. Door toepassing van een zogenoemde eWON Flexy-modem is Industrial IoT ook makkelijk toe te passen op bestaande machines. Algera: ,,Het belangrijkste voor ons is dat we met innius in staat zijn om een bestaande fabriek naar het ‘industrie 4.0’ niveau te brengen. Omdat met name de ontsluiting van de data van oude machines in heel veel oplossingen niet mogelijk is. Met innius is dit voor ons wel mogelijk geworden.”

innius: voorbij de hype
John Rijksen, Managing Director bij innius, ,,Er is momenteel veel hype in de maakindustrie over Industrial-IoT en Industrie 4.0. Met Itho Daalderop hebben we een prachtige referentie over hoe Industrial-IoT in zeer praktische termen kan worden toegepast op bestaande machines en de impact die innius heeft op hun bedrijfsmodel.” https://innius.com/nl/ithodaalderop

Itho Daalderop: comfort én energiebesparing
Itho Daalderop ontwikkelt, fabriceert en verkoopt verwarming, tapwater, ventilatie en regeltechnische oplossingen. Onze missie is om met innovatieve producten en systemen een bijdrage te leveren aan een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. We streven er elke dag naar om mensen plezieriger te laten wonen, werken en leven. www.ithodaalderop.nl

Informatie over de auteur

Richard Crowter / Innius | | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Innius | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Galvanistraat 48a
6716 AE
Ede
Nederland