Nieuws

10-05-2020 16:54

Vodafone heeft eind juli volledige dekking van 5G

Alhoewel de frequenties voor 5G in Nederland nog geveild moeten worden heeft Vodafone al 5G geactiveerd. Dit heeft gedaan in ruim de helft van ons land. Volgens het bedrijf kan het al in eind juli volledige dekking aanbieden. Dit doet het door slim gebruik te maken van de huidige frequenties. Ook het bestaande antennepark van Vodafone helpt mee bij het aanbieden van 5G aan de Nederlandse klanten.

Opgenomen in abonnementen
5G werd door Vodafone al in begin maart van het jaar 2020 opgenomen in de abonnementen. Zowel de bestaande als de nieuwe klanten van de provider die een Red of Red Pro abonnement hebben krijgen zonder meerprijs toegang tot 5G. De Red abonnementen zijn voor consumenten, terwijl de Red Pro pakketten bedoeld zijn voor de zakelijke klanten van Vodafone. Al heel snel zullen zij met een particulier of met een zakelijk internetabonnement allemaal gebruik kunnen maken van 5G, want dit wordt momenteel geactiveerd door Vodafone. Overigens kunnen ook de Start klanten 5G gebruiken, maar dan moeten ze 2 euro extra per maand betalen.

Geschikte toestellen
Om 5G te kunnen ontvangen is logischerwijs wel een geschikt toestel nodig. Hierbij kun je onder meer denken aan een aantal modellen van Samsung. Goede voorbeelden zijn onder andere de S20 5G, S20+ en de S20 Ultra. Daarnaast kun je ook gebruik maken van het 5G netwerk dat Vodafone aan het uitrollen is in Nederland als je een Oppo Find X2 Pro hebt. Als je twijfelt of jij ook onder deze groep valt dan kun je hier eenvoudig achter komen. Geschikte toestellen hebben in het dekkingsgebied namelijk het 5G symbool in beeld, wat ook handig is bij het videobellen.

Dynamic Spectrum Sharing
Voor de 5G introductie van Vodafone gebruikt het spectrumdelen, wat ook wel Dynamic Spectrum Sharing wordt genoemd. Deze technologie is ontwikkeld door Ericsson en zorgt ervoor dat een toestel hetzelfde spectrum kan gebruiken voor zowel 4G als 5G verbindingen. In principe zijn dit twee talen die in dezelfde frequentieband worden gesproken. Als je in een 5G gebied komt met een geschikte telefoon dan zul je automatisch overschakelen naar zo’n verbinding. Zit je buiten het dekkingsgebied van 5G? Dan schakelt je smartphone automatisch over naar 4G.
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by