Nieuws

21-10-2020 19:50

Totaalcoaching zet nieuw platform op om draagkracht te creëren voor een positieve, breed gedragen maatschappij in deze nieuwe realiteit

Gezamenlijk een goede start maken bij het verwerken van de traumatische periode tijdens en na de Corona crisis. Door gebruik te maken van elkaars ervaringen zetten we stappen richting toekomst en geven we invulling aan het nieuwe normaal. Niet alleen een nieuwe manier van werken, maar ook hoe we met elkaar omgaan en invulling geven aan het openbaar gebied. Kortom de bijdrage aan het herstel van de economie in een gezonde en veilige werk- en leefomgeving.

De Corona crisis is ingrijpend. Voor de gezondheid, de economie en de wijze waarop wij met elkaar omgaan. Nu het virus onder controle lijkt en de beperkende maatregelen worden versoepeld, is het tijd om met elkaar na te denken over de consequenties. Deze oproep wordt ook vanuit de regering gedaan. 

In de 1,5 meter samenleving die voor ons ligt moeten velen opnieuw uitvinden hoe het werk georganiseerd wordt, op welke wijze bedrijven blijven bestaan en hoe we voorkomen dat het virus opnieuw massaal uitbreekt. En wat gebeurt er na de 1,5 meter samenleving? Zijn alle veranderingen en innovaties blijvend?

Hoe verder?
Voor velen is het nu belangrijk om verhalen te delen en met elkaar na te denken over de consequenties en oplossingen. Dit initiatief stimuleert Totaalcoaching met een speciaal programma waarbij wij organisaties, ondernemers en overheden ondersteunen en helpen om zich opnieuw in te richten in deze 1,5 meter periode en daarna.

Het Renaissance Amsterdam Hotel en het Amsterdam Marriott hotel ondersteunen dit initiatief van Totaalcoaching. "Serve Our World" is een van de kernwaarden van de beide Marriott International hotels en geeft richting aan hoe zij streven naar het maken van een positieve en duurzame impact waar ze ook zaken doen. De afgelopen weken hebben beide hotels haar faciliteiten geüpgraded en verfijnd om veilige en gezonde bijeenkomsten te organiseren voor het programma. De specialisten van Totaalcoaching staan in voor een professionele organisatie en begeleiding van de platform bijeenkomsten.

Essentiële beroepen
De bedoeling is om meerdaagse bijeenkomst te organiseren van kleine groepen samengesteld uit mensen die werkzaam zijn in de essentiële beroepen, zoals de medische sector, hulpverlening, dienstverlening en zwaar getroffen ondernemingen, zoals MKB, ZZP, Horeca, reis, cultuur, evenementen etc.

Economisch en maatschappelijk voordeel
Nu efficiënt en doelmatig investeren in mensen, bedrijven en organisaties levert op termijn enorme voordelen op. Niet alleen financieel en economisch, maar ook maatschappelijk.

Financieel
Bij de directe financiële voordelen moet u denken aan het besparen van ziektekosten. Bijvoorbeeld een langdurig zieke werknemer met een modaal inkomen kost een bedrijf of organisatie € 400,-- per dag. Daar komen nog bij de kosten van de gezondheidszorg. Het doel is om de gevolgschade zoals PTSS, Burn out, depressie, angststoornis en chronische stress zoveel als mogelijk te beperken. Een ander voordeel doet zich voor bij het voorkomen van ontslagen e.d. daarmee wordt bespaard op uitkeringen door het UWV. Datzelfde doet zich voor bij gemeenten, als het gaat om ZZP’ers en ander ondernemers die in aanmerking komen voor een bijstandsuitkering. Het zo snel mogelijk met elkaar bedenken van werkbare oplossingen kan een forse besparing opleveren.

Economisch
De economische voordelen hangen onder meer samen met de hiervoor genoemde oplossingen. Het stimuleren van creativiteit bij ondernemers levert direct economisch voordeel op. Zeker als die oplossing breed worden gedragen omdat de doelgroepen zelf betrokken is bij het ontwikkelen hiervan. Het bespaart daarmee ook op het investeren in dure werkgroepen van knappe koppen. Door die werkgroepen een basis mee te geven kunnen we samen grote stappen maken. Dus ook hier efficiënt en effectief omgaan met de beschikbare middelen.

Maatschappelijk
Een groot maatschappelijk voordeel is de daadwerkelijk erkenning en waardering van de direct betrokkenen. Door het bieden van een professionele platform krijgen mensen de gelegenheid hun ervaringen met elkaar te delen en samen te zoeken naar werkbare oplossingen. Het maatschappelijk draagvlak dat hierdoor ontstaat is van grote waarde. Zo zal een serieuze waardering er mede toe bijdragen, dat bepaalde beroepen in aanzien stijgen, zodat het aantrekken van de juiste mensen eenvoudiger zal worden
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by