Nieuws

17-09-2020 20:56

Efficy Groep neemt INES CRM over om Europees CRM kampioen te worden

INES CRM, een van de Franse pioniers op het gebied van CRM in de cloud, sluit zich aan bij de Efficy-groep. Het is de ambitie om de consolidatie van de Franse markt te voltooien en vervolgens Europa verder te veroveren!

Aanvulling aan de productlijn

Efficy, opgericht in 2005 in Brussel, ontwikkelt een zeer flexibele CRM-oplossing bestemd voor middelgrote en grote accounts en positioneert zich als een partner dicht bij zijn klanten. De Efficy groep is reeds aanwezig in 7 Europese landen en leider in de Benelux. Het biedt CRM-oplossingen tegen de juiste prijs. De oplossingen van de groep, die dagelijks door 170.000 gebruikers worden gebruikt, ondersteunen meer dan 3.500 bedrijven in hun groei.

INES CRM, opgericht in 1999 in Lyon, publiceert en integreert een collaboratief open SaaS-platform, ten dienste van de bedrijfsontwikkeling en het hele klanttraject. Deze oplossing is met name geschikt voor bedrijven met 10 tot 50 medewerkers die snel een gepersonaliseerde CRM-oplossing willen opzetten.

‘INES CRM is een ingenieuze aanvulling op het gamma van CRM-oplossingen van de Efficy-groep. Onze teams zijn nu in staat om een oplossing aan te bieden die aangepast is aan alle contexten. Of het nu gaat om een start-up die een CRM-licentie koopt op het web, een bedrijf met 40 medewerkers dat een oplossing op maat wil, of zelfs een groep die enkele duizenden gebruikers heeft’, benadrukt Damien Duchateau, medeoprichter van INES CRM.

‘Door toe te treden tot de Efficy-groep kan de INES CRM-oplossing worden verrijkt met nieuwe functionaliteiten. Mobiele toepassingen, artificial intelligence, gamification, documentbeheer en extranetfuncties voor klanten zullen de INES CRM oplossing snel vervolledigen’, voegt Max Patissier, mede-oprichter van INES CRM, toe.

De wens om de Europese markt te consolideren

De Efficy-groep streeft ernaar om in vier jaar tijd 5% van het CRM-marktaandeel in Europa te verwerven. Deze overname maakt deel uit van deze ambitie.

Door de overname van INES CRM door Efficy ontstaat een groep van 220 medewerkers in Europa met een gecumuleerde jaaromzet van € 26,5 miljoen voor 2019. De klantenportefeuille bedraagt 4.500 referenties.

‘In de afgelopen jaren hebben we ons georganiseerd en gestructureerd om het tempo van onze groei te versnellen. INES CRM stelt ons in staat om ons duurzaam te vestigen in Frankrijk. In de komende maanden plannen we dergelijke operaties in andere landen. Onze wens: een zeer serieus alternatief worden voor de Amerikaanse mastodonten op Europese bodem’, besluit Cédric Pierrard, CEO van de Efficy-groep.

De Efficy CRM groep in een oogopslag

Kerncijfers (2019)

  • 26,5 miljoen euro omzet
  • 220 werknemers in 9 landen
  • 500 klanten
  • 185.000 gebruikers in 33 landen
  • 46% gemiddelde groei over de afgelopen 5 jaar

Laatste hoogtepunten

  • 2017: Overname van DESICO, uitgever van de Vente Partner-oplossing, in Frankrijk
  • 2018: Overname van E-Deal in Frankrijk
  • 2019: Overname van SumaCRM in Spanje
  • 2019: Introductie van Fortino Capital als aandeelhouders

Over Efficy

Efficy is een softwareleverancier die middelgrote en grote bedrijven een complete, flexibele en uitgebreide CRM (Customer Relationship Management) oplossing biedt die bedrijven helpt bij het beheren van hun klantrelatie. Efficy heeft meer dan 170.000 dagelijkse gebruikers in 33 landen. Opgericht in 2005, werkt de Efficy Group, met een ISO 9001-certificering, samen met bedrijven uit verschillende sectoren: Banksector (Belfius, BNP Paribas, Fortuneo), Verzekeringsmaatschappijen, -makelaars en assurantietussenpersonen (Amma, Thélem), Sociale woningbouw en Industrie (CEA, Gradus, Poujoulat), Diensten, Toerisme & Transport (Kinepolis, Genève), Detailhandel (La Redoute, Groupe Gautier), Lokale overheden & Kamers van Koophandel. Efficy heeft zijn hoofdkantoor in Brussel en heeft ongeveer 165 medewerkers in zijn 7 lokale kantoren in België, Frankrijk, Nederland, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Duitsland.

Over INES CRM

De Franse uitgever en integrator van INES CRM biedt al 20 jaar een open en mobiel SaaS-platform voor samenwerking, ten dienste van de bedrijfsontwikkeling en het hele klanttraject.

De teams van INES CRM ondersteunen BtoB-bedrijven en zorgen voor de duurzaamheid van hun digitale transitie. De INES-oplossing is een instrument dat ontworpen is om te reageren op de problemen van verschillende afdelingen (verkoop, marketing, klantenservice, enz.) door bedrijven een 360° zicht te geven op hun klantrelatie.

delen:

Informatie over de auteur

Arno Visser | Marketing Officer Nederland & België | 030 602 5450 | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Efficy Nederland B.V. | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Atoomweg 63
3542 AA
Utrecht
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by