Nieuws

09-09-2021 13:11

Tessy Hick uit Wageningen is ‘Verspillingsvrije Held’

Tessy Hick (27) uit Wageningen is één van de ‘Verspillingsvrije Helden’ in de foto-expositie die vanmiddag werd geopend tijdens de aftrap van de nationale Verspillingsvrije Week (7 t/m 13 september). Met deze foto’s laten de stichting Samen Tegen Voedselverspilling en het Voedingscentrum zien dat íedereen minder voedsel kan verspillen door slim te kopen, koken en te bewaren.

Innovatieve ondernemers, maar ook gewone consumenten zoals Tessy. Het verminderen van voedselverspilling is wereldwijd een van de belangrijkste maatregelen tegen klimaatverandering. De foto’s zijn online te bekijken via www.samentegenvoedselverspilling.nl/helden en tot en met 4 oktober vrij te bezichtigen buiten bij Cultuur Haven Veghel.

Eetmaatje
Tessy geeft de volgende verspillingsvrije tip: “Rijst en pasta nemen tijdens het koken veel vocht op, waardoor het moeilijker te zien is hoeveel je ervan nodig hebt. Ik gebruik het Eetmaatje of een weegschaal om in te schatten hoeveel porties ik nodig heb, zodat ik niet teveel kook. Ik vind het weggooien van eten echt zonde, omdat dit onnodig het milieu belast. Ik let daarom goed op welke producten in mijn koelkast het eerste op moeten. Als ik toch iets te veel avondeten heb gemaakt, dan bewaar ik de restjes om er later als lunch nog eens van te kunnen genieten. Ik heb dit al van jongs af aan meegekregen van mijn moeder.”

Opening Verspillingsvrije Week
Burgemeester Kees van Rooij van de gemeente Meierijstad opende de expositie vandaag, op Duurzame Dinsdag, bij Cultuur Haven Veghel tijdens de opening van de nationale Verspillingsvrije Week. Gedurende deze week, die nog t/m 13 september duurt, inspireren meer dan 100 bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden en scholen, miljoenen Nederlanders om verspillingsvrij te kopen, koken en te bewaren.
Toine Timmermans, directeur van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling: “De personen op de foto’s zijn slechts een kleine greep uit de enorme verspillingsvrije beweging. Steeds meer ondernemers én consumenten zetten zich met innovaties en inspiratie in tegen voedselverspilling. Dat merken we ook aan het jaarlijks toenemende enthousiasme rondom de Verspillingsvrije Week.”
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by