Nieuws

15-11-2021 09:54

Thuiswerkvergoeding zorgt voor nieuwe administratieve last ondernemer

Remote working maakt het er voor veel ondernemers niet makkelijker op. Op Prinsjesdag maakte het kabinet bekend dat per 1 januari 2022 een thuiswerkvergoeding geïntroduceerd wordt. De verwachting is dat de thuiswerkvergoeding rond de € 2,00 per dag wordt. Daarnaast is per 25 september het Corona thuiswerkadvies gewijzigd, waardoor thuiswerk- en kantoordagen steeds meer wordt gecombineerd door medewerkers. Hiermee ontstaat er een extra administratieve last voor ondernemers, omdat zowel de thuiswerkdagen als de kantoordagen geadministreerd moeten worden.

HoorayHR lanceert oplossing voor nieuwe thuiswerkvergoeding Prinsjesdag
Het kabinet maakte op Prinsjesdag bekend dat werkgevers per 1 januari 2022 een thuiswerkvergoeding moeten betalen. De verwachting is dat de thuiswerkvergoeding rond de € 2,00 per dag wordt. Daarnaast is per 25 september het Corona thuiswerkadvies gewijzigd, waardoor thuiswerk- en kantoordagen steeds meer worden gecombineerd door medewerkers.

Hiermee ontstaat er een extra administratieve last voor ondernemers. De thuiswerk- en kantoordagen moeten geadministreerd te worden, zodat de thuiswerkvergoeding en de reiskostenvergoeding berekend kunnen worden.

Ondernemers hebben geen oplossing voor handen
Uit onderzoek onder de gebruikers HoorayHR blijkt dat veel MKB'ers nog geen oplossing hebben voor deze extra administratieve last. Om te zorgen dat ondernemers geen tijd verliezen aan administratieve processen, en medewerkers eenvoudig de juiste vergoeding ontvangen, ontwikkelde HoorayHR een slimme thuiswerk-feature. Zo zijn bedrijven klaar voor het nieuwe jaar.

Eenvoudig plannen thuis en kantoordagen
Met de app van HoorayHR hebben medewerkers een handig instrument om direct thuis- en kantoordagen te plannen. Daarmee heeft iedereen er ook direct zicht op wie wanneer op kantoor is en wat de beschikbare tijd is op kantoor. Bijkomend voordeel voor medewerkers; je kunt direct ook bijvoorbeeld even je verlofaanvraag indienen.

Direct maandrapportage beschikbaar
Het eindresultaat is één helder overzicht hoeveel dagen mensen op kantoor zijn geweest en hoeveel dagen thuis. Met één klik op de knop deel je dit overzicht met je loonadministrateur, waardoor er geen tijd verloren gaat aan complexe calculaties, of het najagen bij collega’s of ze alsjeblieft willen laten weten hoeveel dagen ze op kantoor en thuis zijn geweest.

Bespaar tijd op administratieve processen
“Met HoorayHR kunnen medewerkers eenvoudig hun thuis- en kantoordagen plannen met onze app. Super handig voor het berekenen van de vergoeding, en om in inzicht te hebben in de capaciteit van het kantoor. Dit scheelt ons al gauw 4 uur per maand en dus 48 uur per jaar aan werk”, aldus Theo Schroen CEO HoorayHR.

Over HoorayHR - alles-in-één HR oplossing
HoorayHR is de HR-tool die MKB’ers helpt bij het stroomlijnen van HR processen. In één simpele omgeving hou jij overzicht over al jouw HR zaken. Van verlof en verzuim tot declaraties en contracten; HoorayHR automatiseert jouw HR processen. Simpel, duidelijk en met oog voor jouw medewerkers. 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement