Nieuws

25-05-2022 11:09

Hoe houd je je online team bij elkaar?

Je collega's, in de verte weet je nog wie ze zijn. Schermpjes die over werk praten. Unmute hier, coronamaatregelen daar. Iets met drie letters wat ik hier niet kwijt kan. Tijd voor wat leuks!

Hoe blaas je weer confetti in je team?

Als je de onderlinge band in je team wilt verbeteren en ze bij elkaar wilt houden, is het simpel; lees de tekst hieronder. Maar let op, lezen alleen is niet voldoende. Je zult het moeten doen. De truc in dit artikel werkt, 100% gegarandeerd. Maar dan moet je doen wat er staat. Pak eerst een vel papier, een potlood en een gum en lees dan verder. We gaan het hebben over relaties.

Goede relaties

Jouw goede relaties zijn ongekende, eersteklas toppers. Ze staan altijd voor je klaar. Ze stellen je oprechte en geïnteresseerde vragen. Vaak precies op het juiste moment. Ze weten wat je leuk vindt en je maakt de mooiste dingen met ze mee. Voor het leven. Go besties!

Slechte relaties

Je vertrouwt ze niet, deze jandoedels. Je voelt je niet gehoord en niet serieus genomen. Voor geen meter. Onbeleefd en kortaf. Samen iets te doen met dit type sufferds? Je denkt er geen seconde over na. Er is geen klik, nooit geweest ook. Een aardig woordje heb je nooit mogen ontvangen. Ze interesseren zich niet in jou. Voelen ze zich waarschijnlijk veel te goed voor. Kortom, aan jouw lijf geen polonaise.

Je online collega's

Je online collega's bevinden zich ergens tussen de twee uitersten in. Nu ga je ontdekken waar. Pak je potlood en het papier, zet een streep onderaan in het midden. Dat ben jij. Trek nu een rechte lijn naar boven. De mensen die je kent, bevinden zich ergens op deze lijn. Besties dichtbij, sufferds ver weg. Zet ze er neer. Maak het niet ingewikkeld. De relaties die je hebt, glijden gedurende je leven heen en weer op deze lijn. Maak je wat moois mee, stelt iemand een geïnteresseerde vraag, kun je ergens heel hard om lachen samen, dan komt iemand dichter bij. Een ongeïnteresseerde indruk, corona, online werken, minder emoties kunnen delen; je collega's zijn waarschijnlijk om dit soort redenen verder weggeschoven sinds maart 2020. Waarom? Iedereen wil gezien, gehoord en gewaardeerd worden. We missen dit. Jij, en zij natuurlijk ook. Misschien is dit een open deurtje maar het is tegelijkertijd o zo belangrijk om je hiervan bewust te zijn.

Hoe zorg je ervoor dat je team dichterbij elkaar komt?

Lees nu het deel over de goede relaties nog eens door. Kom dan weer hier terug. En niet stiekem doorlezen maar echt even terug naar boven. Wat je daar leest, is het geheim om je (werk)relaties te verbeteren en te onderhouden. De rollen zijn alleen nu omgedraaid. Dat betekent dat jij gaat investeren in je team. "Maar zij kunnen dat toch óók doen?" Nee. Jij wilde weten hoe je je team bij elkaar kunt houden. Hier is de oplossing. Het gaat gewoonweg niet vanzelf. Het is een kwestie van doen. Je zult je misschien bedenken: "Zitten m'n collega's hier wel op te wachten? Ik heb het heel druk en zo belangrijk is het niet. Het is tenslotte maar een artikel in een blad, niemand die het merkt als ik het zou laten."

Hoe zou je het vinden als één van je onbe-kendere collega's je zou appen: "Hey, we hebben elkaar al een tijd niet gesproken. Dat vind ik jammer. Ben benieuwd hoe het met je gaat. Binnenkort eens bijkletsen? Groetjes!" Dat zou je raken toch? Jouw goede relaties steken tijd in jou, ze sturen leuke appjes, ze bellen je en geven je op allerlei andere manieren aandacht. Ze stellen oprechte, geïnteresseerde vragen en maken samen met jou mooie dingen mee. Ze kennen je daarom vanaf een andere kant, weten je persoonlijk te raken en zijn om die reden voor jou van grotere waarde. Wees die persoon en stimuleer je team en je omgeving om deze actie door te geven. Veel succes ermee!

Zoek je naast mijn tips uit dit artikel andere manieren om je (online) team bij elkaar te houden of wil je graag de sfeer verbeteren binnen je team? Stuur me een bericht. Je kunt altijd met me sparren hierover.

Today is Amazing creëert en organiseert spellen en activiteiten om mensen te verbinden. In alle concepten zit plezier en leer je altijd iets waardoor je relatie met de andere spelers verbetert. Dit doen we omdat we geloven dat mensen verbinden geluk creëert. Nieuwsgierig geworden? Kijk op: www.todayisamazing.com. Sebastiaan Wubben mag je altijd opzoeken via 0646046896, info@todayisamazing.com of LinkedIn.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by