Nieuws

25-05-2022 12:05

Regio Foodvalley: ontdek en ontmoet!

Vrijdagmiddag 10 juni 2022 bent u van harte welkom om met elkaar Regio Foodvalley te ontdekken. Wij laten u graag zien hoe wij in Regio Foodvalley bouwen aan een toekomstbestendige regio waar het goed leven en werken is. Met de Strategische Agenda en de Regio Deal Foodvalley versterken wij de brede welvaart in ons gebied. Wij koppelen uitdagingen aan ambities; zo gaan in Regio Foodvalley de woningbouwopgave en landbouwtransitie hand-in-hand.

Locatie

Start en afsluiting van het programma vinden plaats in de Mauritskazerne aan de Nieuwe Kazernelaan 2 in Ede. De Mauritskazerne ligt op 5 minuten loopafstand van station Ede-Wageningen. Voor de bezoeken aan bedrijven in de regio is busvervoer geregeld.

Programma

13.00 - 13.30 uur
Ontvangst

Wij ontvangen u vanaf 13.00 uur met koffie en thee in de Mauritskazerne.

13.30 - 14.00 uur
Focus op Regio Foodvalley

Het programma start om 13.30 uur met een welkomstwoord door de heer René Verhulst, voorzitter van Regio Foodvalley en voorzitter van de Stuurgroep Regio Deal Foodvalley. Vervolgens is het woord aan onze keynote spreker Frederike Praasterink, Lector Future Food Systems aan de HAS Hogeschool, over de ontwikkelingen in transitie naar een duurzaam voedselsysteem. Als het gaat om de toekomst van de landbouw, onze gezondheid en duurzaamheid is de focus op Regio Foodvalley logisch; wonen en werken in een gebied met hoge veedichtheid pal naast een kwetsbaar natuurgebied daagt ons uit. Maar als er één gebied in Nederland is waar uitdaging én oplossing hand-inhand gaan, dan is het Regio Foodvalley. Frederike Praasterink nodigt u graag uit om daarover samen in gesprek te gaan.

14.00 - 16.30 uur
Op ontdekking in Regio Foodvalley

Vanaf 14.00 uur vertrekken we met de bus naar één of meer projecten in Regio Foodvalley. Kiest u voor een bezoek aan het Poultry Expertise Centre in Barneveld? Volgt u een gastles van de Food Academy Nijkerk over voedselproductie? Of staat u 'met de voeten in de klei' op een boerderij in Scherpenzeel? Wij hebben leuke, boeiende en bijzondere tours voor u samengesteld.

16.30 - 18.00 uur
Netwerkborrel

Na afloop van de tour bent u vanaf 16.30 uur weer welkom voor een hapje en drankje in de Mauritskazerne en zetten we met elkaar - letterlijk! - Regio Foodvalley op de kaart.

Aanmeldinstructie

Ga naar www.regiofoodvalleydays.nl/regiotour. Kies één van de tours en vul uw gegevens in. Wij adviseren u niet te lang te wachten met het maken van een keuze. Voor verschillende tours is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by