Coach Paard: Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg

Magazines | Vallei Business nummer 6 2018

Vitaliteit coaching-paard

Tekst: Helen van den Oever, Fotografie: Ad Kruik

Als succesvolle ondernemer wil je effectieve teams en medewerkers. In de praktijk valt dat soms vies tegen. Dingen lopen niet lekker. Samenwerken blijkt lastig. Of het gaat wel goed, maar je weet zeker dat het 300 procent beter kan! Wat doe je dan? Kostbare gesprekken voeren? Ingewikkelde analyses laten maken? Nee, dat kan sneller, beter en leuker. Met paardencoach Ad Kruik en co-coach Bonita krijg je razendsnel in beeld waar de angel zit, wat er werkelijk speelt in je team en wat je eraan kunt doen. Klinkt magisch, maar hoe werkt dat?

'Als je doet wat je altijd deed,

krijg je wat je

altijd kreeg'

Paarden voelen van nature aan hoe de energie en de macht verdeeld is: Bij mensen en in teams. Ze voeren daarover geen moeilijke gesprekken. Ze laten het onmiddellijk zien. Zonder oordeel. Paardencoach Ad Kruik heeft daar verstand van. Hij ziet aan het gedrag van de paarden wat je te doen hebt om effectieve leiders in je bedrijf sterker in het zadel te zetten.

Maak je managers blij. Zet een paard in hun gang!

Paardencoaching is geschikt voor iedereen die wil groeien in persoonlijk leiderschap. Het is een effectieve tooi die je inzicht en handvatten geeft bij management-vragen zoals:

- Waarom scoort mijn team niet als het erop aan komt?

- Wie is de echte leider in mijn team?

- Waar verliest mijn team energie, impact en kracht?

- Hoe wordt mijn team sterker en daadkrachtiger?

- Hoe zet ik mijn teamleiders stevi-ger in het zadel?

Vier voordelen van paardencoaching

1. Geen woorden maar daden. Paarden voeren geen discussies. Dus niemand hoeft zich aangevallen te voelen. Het is veilig en direct.

2. Je werkt buiten. Daar is ruimte en vrijheid om situaties eens anders te bekijken. Dat geeft die noodzakelijke frisse blik.

3. Paardenvrees is geen bezwaar. Deze vorm van coaching werkt ook als je niet bij de paarden in de bak durft. Ze voelen je aan. Je krijgt dus altijd inzicht in je situatie.

4. Teamleden krijgen hun taken en doelen weer scherp op het netvlies. Maar meer nog: ze zien hun eigen impact. Zo verbetert paardencoaching de communicatie op de werkvloer en in je teams.

Helemaal klaar met 'gedoe' in je team? Zet een paard in je gang!

Wil je ?cht weten hoe het zit in je team? Coach Ad Kruik en co-coach Bonita laten het je zien.

Meteen. Vergroot je leiderschap en de impact van je team met paardencoa-ching. Boek je sessie op www.coach-paard.nl

delen:

Vallei Business nummer 6 2018

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by