FaamWerkt: Bouwen aan teams geeft voldoening

Magazines | Vallei Business nummer 6 2018

"Als een bedrijf in deze markt wil groeien, is het belangrijk dat werknemers op de juiste plek zitten. Dan kan je het maximale halen uit je team. Wij maken die match tussen ondernemer en werknemer altijd met het oog op een lange termijn samenwerking", typeert senior accountmanager Daan Blankestijn de werkwijze van werving- en selectiespecialist Faam Werkt.

Sinds april 2007 is Faam Werkt in Barneveld geves-tigd; de onderneming telt inmiddels twaalf gedreven medewerkers die de juiste match willen maken tussen werkgever en werknemer. Daan benadrukt dat Faam Werkt geen 'standaard' werkwijze hanteert. "Onze fo-cus ligt op de lange termijn samenwerking, zowel met werknemers en werkgevers. Wij bemiddelen ook als er sprake is van piekdrukte, maar de nadruk ligt bewust op het aanbieden van banen met de intentie op een vast dienstverband of lange termijn arbeidsrelatie."

Uitdaging

Faam Werkt bemiddelt voor banen op zowel mbo- als hbo-niveau en managementfuncties en doet dat in diverse branches; van de financi?le sector tot de ICT en techniek. "De ondernemers die met ons samen-werken, willen echt bouwen aan hun team. Dat is ook onze uitdaging. Want wij zijn ervan overtuigd dat het succes van een bedrijf gevormd wordt door de mensen. Zij maken samen het verschil. Als een on-derneming in deze markt wil groeien, is het essentieel dat de juiste mensen op de juiste plek zitten. En in dat selectieproces ligt onze toegevoegde waarde."BedrijfscultuurDaan en zijn collega's merken dat het veel onder-nemers aan de tijd ontbreekt om echt aandacht te besteden aan werving en selectie. "Wij leven ons daarom uitgebreid in als het gaat om het bedrijf, de bedrijfscultuur en de teamsamenstelling. Als we de bedrijfscultuur kennen en intern nauwe contacten hebben opgedaan, kunnen we goed inschatten op welke plek een kandidaat het beste past. Zo zorgen wij ervoor dat werknemer en werkgever het maximale uit hun samenwerking halen. Vaak gaat het niet om

'Bouwen aan

teams geeft

veel voldoening'

Faam Werkt, specialist in vaste banen

de competenties; een monteur zal wel goed kunnen sleutelen, maar past hij ook binnen het team? Het antwoord vinden op die vraag, dat is waar onze kracht zit."'Denken vanuit de ondernemer'De specialisten van Faam Werkt denken vanuit de ondernemer. "Wij begrijpen wat er nodig is om iemand goed te laten starten binnen een bedrijf." Niet zelden gaan kandidaten met een heel andere functie de deur uit dan ze vooraf hadden verwacht. "Ze komen hier binnen met een wens of een idee, maar weten vaak niet wat er allemaal op de markt mogelijk is. Door ons grote netwerk op de Veluwe en in de Betuwe kunnen wij hen een veel breder beeld geven van de mogelijke banen. Het is leuk om iemand enthousiast te maken voor een functie waar hij of zij vooraf nooit aan had gedacht en waarin diegene wel perfect tot zijn recht kan komen."

MotivatieVolgens Daan groeien de bedrijven in de regio Veluwe-Betuwe hard. "Elk jaar hebben bedrijven weer nieuwe doelstellingen en groeien afdelingen

"Onze focus ligt op de lange termijn samenwerking, zowel met werknemers en werkgevers", aldus Daan Blankestijn.

tekst: Daphne Doemges-Engelen fotografie: Marcel Krijgsman

Werving & selectie Faam Werkt

aanspreekt in zijn werk? "Bovenaan staat dat we eerlijk advies geven; je kunt iets mooier maken dan het is, maar dat werkt natuurlijk niet. Voor beide partijen is het altijd het beste om transparant te zijn. Wat ik mooi vind, is dat we vaak gezien worden als een verlengstuk van onze klanten. Zo voelt het voor ons ook; wij zijn gedreven om de juiste men-sen bij elkaar te brengen."

www.faamwerkt.nl

door. Door onze nauwe banden met bedrijven in de regio, worden we vaak betrokken bij het voortraject van de werving en selectie. Bij het vinden van nieuwe collega's, willen wij graag weten wat een kandidaat motiveert. Gedrag zegt niet altijd alles. We hebben vanuit onze ervaring goede mensenkennis en daarnaast maken we ook gebruik van tools en scans, zoals de Energy Drives scan. Deze scan geeft antwoord op vragen als: 'Wat drijft iemand?, 'Bij welke zaken verliest iemand energie?' en 'Hoe ziet dat er in zijn huidige of toekomstige werksituatie uit?'"

Eerlijk advies

Het team van Faam Werkt bestaat uit een vaste kern van ervaren medewerkers, waar-onder Daan Blankestijn zelf, die zeven jaar geleden bij Faam Werkt begon. "Wist je dat in de uitzendbranche in ons land een interne medewerker gemiddeld slechts negen maan-den in dienst is? Onze visie om in te zetten op lange termijn relaties komt ook tot uiting binnen ons eigen team. Natuurlijk hebben we ook jonge aanwas, maar de vaste kern is al vele jaren werkzaam binnen het bedrijf en vormt een stabiele basis voor onze klanten." Wat deze senior accountmanager nog altijd

'Wij zijn ervan overtuigd dat het succes van een bedrijf gevormd wordt door de mensen'

Werving & selectie Faam Werkt

delen:

Vallei Business nummer 6 2018

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by