VNO-NCW: WATT doe jij aan energiebesparing?

Magazines | Vallei Business nummer 2 2019

Ondernemersbelangen VNO-NCW

WATT en hoe

De Informatieplicht Energiebesparing is een uitbrei-ding van de Wet milieubeheer, die sinds 1993 van kracht is. Daarin is vastgelegd dat bedrijven vanaf een bepaald energieverbruik maatregelen moeten nemen om energie te besparen. Vanaf 1 juli 2019 zijn zij ook verplicht om de genomen maatregelen te rapporteren.

Ondersteuning

Voor ondersteuning van ondernemers die aan de Informatieplicht moeten voldoen is MKB-Nederland de campagne 'Watt je moet weten over de Informatieplicht' gestart. VNO-NCW Midden en MKB-Nederland Midden zijn regionaal partner van de campagne. We proberen zoveel mogelijk bedrijven te bereiken, offline door informatiebijeenkomsten te organiseren en online via een speciale website en energiescans. Begin in ieder geval met het doornemen van het stappenplan, om te checken of u aan de ener-giebesparings- en/of informatieplicht moet voldoen en welke acties dan nodig zijn. Een van de stappen is bijvoorbeeld het aanvragen van een eHerkenning om in te loggen op het eLoket van RVO. Vraag die zo snel mogelijk aan om niet in tijdnood te komen.

Erkende maatregelen

Om gemakkelijker aan de energiebesparingsverplich-ting te voldoen, is vanaf 2015 voor negentien bedrijfs-takken een 'Erkende Maatregelenlijst' (EML) opgesteld. Valt uw bedrijf binnen een van die bedrijfstakken? Dan voldoet u automatisch aan de energiebesparingsver-plichting als u alle erkende maatregelen doorvoert die op uw bedrijf van toepassing zijn. De EML geeft u dus meer houvast.

Vanaf 1 juli 2019 geldt de Informatieplicht Energiebesparing voor alle bedrijven die jaarlijks vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgasverbruiken. Valt uw bedrijf in die categorie? Dan moet u v??r die datum alle uitgevoerde energiebesparende maatregelen rapporteren in het eLoket van RVO. Wilt u weten hoe dit werkt en wat u binnen uw bedrijf kunt doen aan energiebesparing? VNO-NCW Midden en MKB-Nederland Midden helpen u graag verder.

WATT doe jij aan energiebesparing?

Vanaf 1 juli wettelijke Informatieplicht Energiebesparing

WATT en waarom

De bedoeling van de Informatieplicht Energiebesparing is dat MKB-bedrijven bewuster omgaan met energie en bijdragen aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Het mooie is, dat veel van die energiebesparende maatregelen zich binnen vijf jaar terugverdienen. U in-vesteert dus op een kostenneutrale manier in een meer duurzame en zuinige bedrijfsvoering. Dat scheelt!

Contactpersoon

Maaike Goinga, VNO-NCW Midden

goinga@vno-ncwmidden.nl

www.vno-ncwmidden.nl/wattjemoetweten

'Watt je moet weten over de Informatieplicht'

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by