ASB maakt de FoodValley regio plaagdiervrij!

Magazines | Vallei Business nummer 2 2019

ASB maakt de Foodvalley regio plaagdiervrij!

plaagdierbestrijding ASB

"Ons bedrijf zit in Veenendaal en wij hebben de ambitie om een nog stevigere voet aan de grond te krijgen in de komen-de drie jaar in de FoodValley regio. Onze vakmensen kennen deze sector als geen ander en weten alles over de geldende wet- en regelgeving. Daarbij staan wij ?cht altijd voor je klaar, ook bij calamiteiten. We zullen dan ook actief met

bedrijven in gesprek gaan om te kijken hoe we aansluiting kunnen krijgen op de bedrijfsprocessen en daar vanuit een plaagdieroog in meekijken. Langdurige contracten geloven wij niet in, want als het goed is, wil je nooit meer weg", vertelt eigenaar Coen Lagerwey met trots.

Voorkomen is beter dan genezen

ASB is specialist in het beheersen van plaagdieren voor de zakelijke markt. Zeker bij bedrijven waar voedsel wordt verwerkt is de kans groot op plaagdieren. Veel geziene plaagdieren in de voedselverwerkingsindustrie zijn de

In de regio die bekend staat om 'food' is het plaagdierbeheersingsbedrijf ASB gevestigd. Niet voor niets is dit de ideale locatie, ASB heeft namelijk de ambitie om d? plaagdierbeheerser van de FoodValley regio te zijn.

muizen, ratten, fruitvliegjes, kakkerklakken en diver-se soorten motten. Dit heeft vaak te maken met twee dingen; de hygi?ne en bouwkundige gebreken. Het hygi?nelevel moet hoog zijn, de voedingsmiddelen-industrie wordt streng geauditeerd en moet aan zeer veel hygi?ne- en kwaliteitseisen voldoen. ASB wijst bedrijven op deze mogelijke risico's en onderneemt waar nodig actie om te zorgen dat de kwaliteitseisen gehaald worden.

Bij de bouwkundige gebreken kun je denken aan kieren in het gebouw of leidingwerk waar ongedierte door naar binnen kan komen. "Vaak is het dan al een stap te laat, onze aanpak is dat we niet willen dat de plaagdieren binnenkomen. Beheersen is beter dan bestrijden", aldus Coen. "Een plaagdier bestrijden is een kortetermijnoplossing en een uiterst redmiddel, omdat het probleem altijd weer kan terugkomen. Met behulp van een goede risicoanalyse en een passend plan van aanpak zorgen wij dat de situatie beheersbaar wordt en blijft."

Werkwijze

Het uitgangspunt is het ASB Integrated Pest Management. Door een combinatie van wering, moni-toring op afstand, advies en regelmatige inspectie, wor-den signalen vroegtijdig opgepakt en kunnen proble-men voorkomen worden. Het ASB Monitoringsysteem, onderdeel van het ASB Integrated Pest Management, monitort niet alleen plaagdieractiviteiten. Binnenkort kunnen ook de klimatologische omstandigheden binnen en buiten het pand gemonitord worden om het risico op plaagdieren in kaart brengen. Met het moni-toringssysteem volgt ASB elke vangst, de temperatuur en de luchtvochtigheid. Vervolgens analyseert ASB de risico's en, zo nodig, reageren ze direct. Een voorbeeld is de digitale ratten- en muizenval. Zodra een muis is gevangen, zendt het lokaasdepot een signaal naar de digitale portal van ASB. "Wij weten dan precies in welk

Thuis in uw omgeving

ASB is de specialist in zorgvuldig-heid op het gebied van plaagdierbe-heersing, asbest- en zwamsanering. Wij staan voor een vlotte, maar altijd professionele aanpak en zor-gen voor een lange termijn oplos-sing. Bent u een woningcorporatie, vastgoedbeheerder, vereniging van eigenaren of werkzaam in de MKB, food- of transportsector? Hebben uw bewoners of heeft uw bedrijf last van plaagdieren of wilt u dit juist voorkomen? ASB staat voor u klaar om u te helpen.

ASB Plaagdierbeheersing B.V

0318 - 754 856

www.asb-bv.nl

plaagdierbestrijding ASB

"Langdurige contracten geloven wij niet in, want als het goed is, wil je nooit meer weg", aldus Coen Lagerwey.

depot bij welke klant de muis gevangen is, waardoor we niet alle depots hoeven te controleren. Dat scheelt tijd en geld. Bij voorkeur gebruiken wij duurzame, bio-cide-arme bestrijding zodat er nu al voldaan wordt aan de wettelijke normen van de toekomst", vertelt Coen.

Training

Een belangrijk onderdeel van een goed functionerend plaagdierbeheersplan is dat de opdrachtgever en medewerkers er ook zelf deel van uitmaken en de meer-waarde ervan in ziet. Met name als de organisatie moet voldoen aan (voedsel) veiligheidscertificaten zoals BRC-8, IFS, AIB, HACCP en GMP. "We kunnen namelijk wel zorgen dat we de plaagdieren buiten houden maar als de medewerkers de deuren open laten staan dan komen ze zo binnen. Daarom begint dit door de mede-werkers van de organisatie te trainen op bewustwording en preventie van plaagdieren. ASB heeft speciaal hier-voor een workshop ontwikkeld", vertelt Coen.

Risico's voor ondernemers

Plaagdieren richten een hoop schade aan. Ze kunnen besmettelijke ziektes verspreiden en een negatief effect hebben op de bedrijfsreputatie, bedrijfskosten en om-zet. Ratten zijn de meest schadelijke plaagdieren omdat 49% van de bedrijven aangeeft elektrische schade te hebben gehad veroorzaakt door de rat. Ratten hebben namelijk twee snijtanden in de boven- en onderkaak die blijven groeien. Om te voorkomen dat de tanden te lang worden, moeten ze knagen. Dit doen ze vaak aan uw elektriciteitskabels. Met alle gevolgen van dien, zoals het gevaar voor brand en het kan ook leiden tot het uitvallen van elektrische apparatuur waardoor de productie stil komt te staan. Kortom, beter voorkomen dan genezen en zorgen voor een goed plaagdierbeheer-singsplan!

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by