Column Wijnberger Coaching: spelen en vervelen

Magazines | Vallei Business nummer 3 2019

Ben jij iemand die productief is? Sta je voor iedereen klaar? Je gaat ervoor, zowel in je werk als in privé. Je gaat vooral dóór! Een middagje niets doen? Een avondje rustig op de bank? Niet aan jou besteed.

Sommige mensen lijken in hun energie grenzeloos. Ze hebben het gewoon en gaan door. Maar ook deze mensen kan het overkomen. Dat er een tijd komt dat er een disbalans ontstaat tussen draagkracht en draaglast. Het zijn vaak mensen die het gevoel hebben dat de burn-out er 'plotseling' was. Uit het niets.

Er zijn een paar dingen in ons leven die we veelal soort van 'verleren'. We stoppen als puber vaak al met spelen. Gewoon ongedwongen (en soms ook ongegeneerd) spelen. Stel je zelf maar eens de vraag: wat deed ik als kind erg graag? Waar speelde ik mee? Dan komt er vaak echt wel wat in je gedachten op. Ook vervelen zijn we verleerd. Ik weet dat ik als kind nog wel eens tegen mijn ouders zei: "Ik verveel me." Nu zou ik vaker willen dat ik mij meer verveel. Maak jij ruimte in je agenda voor 'verveel(mid)dagen'?

Het grootste gevaar van deze tijd is dat we vooral doelgericht, productief willen zijn. en vooral niets willen missen. We zijn continu bereikbaar en willen er het liefst ook altijd bij zijn. Eerlijk is eerlijk, mijn leven is ook verre van saai met een eigen bedrijf en een gezin met vier kinderen. Er is altijd genoeg leven in de brouwerij. Voor de komende weken heb ik verschillende kruisen in mijn agenda gezet met de teksten: vervelen of spelen.

Wat ga jij doen om je lichaam rust te gunnen en te laten herstellen?
 

Vanessa Wijnberger

Wijnbergercoaching.nl

Column wijnberger coaching

delen:

Vallei Business nummer 3 2019

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by