Campman: al vijf generaties een begrip in Gelderland

Magazines | Vallei Business nummer 4 2019

Het familiebedrijf restaurant Campman biedt al 165 jaar huiselijke gezelligheid en kwaliteit in de bossen aan de weg die Renkum en Wageningen verbindt. Dit jaar organiseert restaurant Campman voor de vijfde maal de Wildfair. Op zondag 13 oktober verwacht de familie maar liefst 2500 bezoekers. “Het is een laagdrempelige manier voor mensen om eens kijkje in onze zaak te nemen.”

Tekst: Simon de Wilde

In de bossen tussen Renkum en Wageningen aan de zuidrand van de Veluwe ligt restaurant Campman. Al vijf generaties een echt familiebedrijf. De wortels van deze horecazaak gaan echter veel verder terug in de tijd. Al in 1854 was er op deze locatie sprake van een drukbezochte herberg, legt directeur-grootaandeelhouder Franck Campman uit. “De functie van ontmoetingsplaats hebben we nog altijd en de rode draad is de huiselijke sfeer die wij voor onze gasten neerzetten. Of onze gasten nou komen voor koffie en taart als pauze tijdens een wandeling. Of voor een zakelijke vergadering met bosrijke omgeving: wij zorgen ervoor dat elke gast zich welkom voelt en het hen aan niets ontbreekt.”

TERUGKERENDE GASTEN
Sinds 2016 geeft Franck Campman leiding aan het Gelderse familiebedrijf. Dit doet hij samen met zijn vrouw Christel Campman. “Ik wilde dit van jongs af aan al doen, maar horeca is een specifiek beroep en daar moet je met zijn tweeën achterstaan”, vindt Campman. Naast de boekhouding en de communicatie springt Christel regelmatig bij als gastvrouw. Ook zijn ouders, die inmiddels de zeventig zijn gepasseerd, zijn nog regelmatig in het restaurant te vinden. “Zij vinden het leuk om een praatje te maken met de gasten en om hand- en spandiensten te verrichten.” Niet alleen de gasten keren vaker terug. Ook het personeel bij restaurant Campman vormt een constante factor. “Onze chef-kok werkt al 45 jaar bij ons onze oberkelner al 40 jaar en zelfs de hoofdhuishouding al 33 jaar. Het draagt allemaal bij aan het gevoel van thuiskomen dat de gasten ervaren.”

ZAKELIJKE GASTEN
De lommerrijke omgeving leent zich uitstekend om te fietsen en te wandelen. Het eigentijdse restaurant Campman verwelkomt veel recreanten die even pauzeren van een fietstocht. “Ze strijken zeker in de zomer neer op ons prachtige terras en genieten dan van vers gebak en van koffie.” Ook zakelijke gasten weten hun weg naar Campman te vinden. Of dat komt van de oplaadpunten voor elektrische auto’s of juist de prachtige en vooral rustige omgeving weet Franck Campman niet. “We zijn al vroeg geopend en dat zeven dagen in de week. Op werkdagen komen zakenmensen bij ons werken. Ze pluggen hun laptop in en gaan aan de slag. Ook komen collega’s hier samen voor overleg.” Ook grotere zakelijke groepen kunnen uitstekend bij Campman terecht. Zo heeft het familiebedrijf de beschikking over vier zalen met een capaciteit voor vier tot 250 personen. Van zakelijke lunch tot vergadering tot presentatie tot jubileum of bedrijfsborrel. Restaurant Campman organiseert dit allemaal. Naast de goede bereikbaarheid en het gratis parkeren is het terras en de ligging een uithangbord voor het familiebedrijf. “In de pauze loop je zo het bos in. Dat spreekt veel gasten aan want veel van komen vaker terug en niet alleen als zakelijke gast maar in het weekend nemen ze hun gezin mee”, vertelt hij trots.

JUBILEUM WILDFAIR
Al voor het vijfde jaar opent restaurant Campman haar deuren voor bezoekers van de Wildfair (zie kader). “Dit evenement op 13 oktober is voor jong en oud en alles wat met wild te maken heeft komt aan bod op ons kleinschalige jachtfestival”, legt Campman uit. Het festival ontstond vijf jaar geleden nadat een ander wildevenement waar restaurant Campman in participeerde ophield te bestaan. “Wij vonden dat altijd zo leuk dat we besloten de handschoen op te pakken en een eigen festival te creëren. Gelukkig hadden wij een kennis, Jacqueline van der Hart – Snelle, uit de jachtwereld die ons wilde helpen en zo is het begonnen.” Het draait zowel binnen als buiten om proeven, kijken, proberen en ervaren. Het is inmiddels een serieus evenement waarbij Campman tot wel 2500 mensen verwacht. “Wat ik er ook leuk aan vind, is dat het een ongedwongen karakter heeft. Mensen uit de regio die nooit bij ons zijn geweest komen een kijkje nemen. En vaak gebeurt het dan dat we ze een paar weken later in onze zaak mogen verwelkomen."
 




WILDFAIR 2019
Het is in het 165-jarig bestaan van restaurant Campman alweer de vijfde editie van de Wildfair. Die dit keer plaatsvindt op zondag 13 oktober 2019. De deuren gaan om 11.00 uur open en het festival opent dan traditiegetrouw met het jachthoorngeschal van De Berkenhorst Blazers. Bezoekers kunnen muntjes kopen en daarmee genieten van allerlei lekkernijen. Wild, wijn, bockbier en varken van het spit. Daarnaast presenteren ondernemers en winkeliers tal van lifestyle producten voor zowel binnen als buiten. Denk aan kleding, schoenen, accessoires en hebbedingen voor jagers, struiners, wandelaars en honden.

VOOR IEDER WAT WILS
Ook zijn er tal van activiteiten te beleven. Zo zijn er een valkenier, een wilgentenen- vlechter en een lokvogelspecialist. Zij demonstreren en vertellen over hun ambacht. Verder is er een heuse luchtbuksschiettent waarin het publiek haar scherpschutterskunsten kan vertonen. Wie is de beste schutter van het festival? Ondertussen zorgt het jachthoornblazersensemble voor muzikale omlijsting van het festival.

ACTIE
Er zijn verschillende voorjagers op het festival aanwezig en zij geven demonstraties met allerlei soorten jachthonden. Ook bezoekers van de Wildfair kunnen deelnemen met hun jachthond. Ook zijn er allerhande auto’s zoals Landrovers te zien en ook bedrijven die zich bezighouden met bos-, tuin- en parkmachines, boomverzorging en timmerwerk zullen zich presenteren. Tot slot is er een markt met kraampjes waar standhouders zich presenteren. Kortom: alles wat mensen nog niet weten over jagen en jachthonden kunnen ze op de Wildfair te weten komen.

INFORMATIE
De Wildfair.
Zondag 13 oktober 2019, van 11.00 tot 17.00 uur. Hartenseweg 23,
Renkum, T (0317) 31 22 21.
Voor meer informatie: www.restaurantcampman.nl

delen:

Vallei Business nummer 4 2019

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by