De warme een koude kant van (succesvol) veranderen

Magazines | Vallei Business nummer 1 2020

‘Het moet echt anders’ of ‘Dit moet echt beter!’ Maar hoe dan?! Dit zijn kreten die u wellicht bekend voorkomen.Betreft het een verandering van (IT)  systemen, processen? Dan spreek ik over de koude (blauwe) kant van veranderen. Betreft het een verandering van cultuur, werkwijzen, samenwerking, kennis, dat wat medewerkers direct raakt, dan spreek ik over de warme (rode) kant van veranderen. Een verandering is in mijn optiek succesvol als je beide kanten van een verandering in de scope meeneemt. Hoe goed een systeem of proces bedacht wordt, als de medewerkers de verandering niet begrijpen is veel voor niets geweest
.
Voorbeelden van koude verandering zijn implementaties van nieuwe softwarepakketten; het gedetailleerd verzamelen van wensen en eisen, leveranciersselectie, configuratie, testen, implementatie en nazorg van het nieuwe IT systeem. Voorbeelden van warme veranderingen zijn het opstellen en delen van proces/afdelingsspecifieke KPI’s ten behoeve van bijvoorbeeld efficiënter werken, teambuildingsessies, het training/coachen van medewerkers. De warme wijziging betreft vaak een langere termijn, gekoppeld aan het continue verbeteren.

Een gestructureerde aanpak is aan te bevelen om de verschillende stappen in het veranderproces goed te kunnen volgen. Procesmanagement is een vakgebied dat veel overlap heeft met vakgebieden als project management, kwaliteitsmanagement, verandermanagement. Eelco Wissink van Wissink – Transformation and Improvement Consultancy (W-TIC) is een zeer ervaren zelfstandig ondernemer op het gebied van procesmanagement met zowel de koude kant als de warme kant van veranderen. Niet alleen in analyses en advisering van een verandering, maar ook in de voorbereiding, uitvoering en nazorg van de gewenste verandering. Procesmanagement is een breed begrip en heeft te maken met de integrale inrichting en verbetering van uw processen, uw IT systemen en uw medewerkers. Verandering worden vaak projectmatig doorgevoerd.

Eelco Wissink stapt voor u in het gat tussen business en IT, hij verstaat de taal van beide werelden en kan daarmee de verbindende factor zijn voor uw gewenste verandering.

Een keer afstemmen? Interesse? Benieuwd naar best practices? Neem dan contact op. Eelco Wissink Uw partner bij veranderen en verbeteren 
06-39 615 615 | ewissink@w-tic.nl | www.wtic.nl | KvK 65483731

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by