Business Event Veenendaal 2022: En de winnaars zijn…

Magazines | Vallei Business nummer 4 2022

Na twee jaar van afwezigheid keerde Business Event Veenendaal op 13 september weer terug in de Basiliek. Op het podium werden negen onderscheidende ondernemers in de spotlights gezet. En de jury wees per categorie een winnaar aan. Een terugblik op een bijzondere uitreiking in Veenendaal.
 
Fotografie: Annemarie Bakker

Na twee coronajaren kwam het Veenendaalse bedrijfsleven weer samen voor een feestelijke avond. De coronatijd wees uit dat er veel creativiteit, aanpassings- en doorzettingsvermogen te vinden is in ondernemend Veenendaal. En de concurrentie was dan ook groot voor de prijzen in verschillende categorieën.
 
Jonge Onderneming
BVS Sociaal Metaal werd uitgeroepen tot winnaar in de categorie Jonge Onderneming. Jolanda van Soest nam namens het metaalbewerkingsbedrijf, dat werk biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, in ontvangst. Het personeelsbestand groeide in vier jaar uit van zeven naar achttien. Van Soest reageerde enthousiast op de uitverkiezing: “We kijken niet naar beperkingen, maar naar kansen. Ik ben heel blij met alle mensen die bij ons werken en hoe ze presteren”, aldus Van Soest. De jury prees Van Soest om een ‘prachtige combinatie van maatschappelijk verantwoord ondernemen, winstgevendheid en kwalitatief hoogwaardige productie’. BVS Sociaal Metaal liet VANcreators.nl en Bar & Borrels achter zich voor de award.
 
MKB/Detailhandel
In de categorie MKB/Detailhandel won Johan van den Essenburg van Ingenious Group. All Care en cafetaria ‘t Huus 2.0 eindigden achter Ingenious Group, een woningbouwontwikkelaar die vanuit lokale betrokkenheid is gestart. Het begon in 2017 met Tomorrow, een maatschappelijk-culturele divisie die zich ten doel stelt het Veenendaals erfgoed te behouden voor de toekomst. Een voorbeeld daarvan is de aankoop van Molen De Vriendschap, waarvoor Van den Essenburg de restauratie in gang zette. Ook zette de awardwinnaar een stichting op die de exploitatie verzorgt en hij staat met zijn team garant voor het onderhoud.
 
Grootzakelijk
De award in de categorie Grootzakelijk ging naar Movexx International, dat McDonald’s Veenendaal en de Doornenbal Groep achter zich liet. Iris van Ravenswaaij zet op haar eigen manier het werk van haar in 2021 overleden vader voort. Ze liet Movexx International groeien van mkb naar grootzakelijk en werd dit jaar verkozen tot Jonge Ondernemer van het Jaar binnen VNO-NCW. Binnen het bedrijf draait alles om de ontwikkeling en productie van duwend en trekkend materieel, voor bedrijven in talloze branches: van warehouses tot industriële wasserijen, ziekenhuizen en luchthavens. Het gaat om ergonomische en efficiënte oplossingen om lading op wielen te vervoeren, met een toenemende robotisering. De afzetmarkt is wereldwijd en er wordt nu een dochteronderneming in de Verenigde Staten opgezet. Van Ravenswaaij wil doorpakken na haar awardwinst: “We streven naar 30 procent groei per jaar. De focus ligt op milieuvriendelijkheid, duurzaamheid en verdergaande robotisering.”
 
De publieksprijs
Erik van Engelenhoven van Bar & Borrels greep naast de award voor Jonge Onderneming, maar werd voor de publieksprijs alsnog in het zonnetje gezet. Eén dag voor de tweede lockdown in 2020 opende hij zijn cocktailbar. Van Engelenhoven ging niet bij de pakken neerzitten. Met een webshop, een pop-up store voor doe-het-zelf cocktails en vijftien man personeel doorstond hij de coronacrisis. Het is nu zijn droom om een franchiseformule te starten. Bij de uitreiking van de Rabo Publieksprijs sprong Van Engelenhoven een gat in de lucht. “Dit is nog mooier dan de ondernemersprijs winnen, omdat dit een publieksprijs is. Ik gun BVS Sociaal Metaal de Jong Onderneming-award van harte, vanwege hun maatschappelijk ondernemen. Ik hoop dat ik met deze prijs ook andere door corona zwaar getroffen horecabedrijven motiveer om toch door te blijven gaan”, liet de dolgelukkige ondernemer weten.
 
Bewondering
Veenendaal Business Event werd in de Basiliek gepresenteerd door de Veenendaalse tv-presentator Klaas van Kruistum, die zijn bewondering uitsprak over de genomineerden. “Het Business Event gaat over ondernemerschap, doorzetten, creativiteit en kansen zien waar het moeilijk is. De coronacrisis zorgde bij mij als presentator voor tegenslag, waardoor ik diep respect voor ondernemers koester. Iedereen mag daarom delen in de erkenning op het Business Event.”
 
Nadat de avond door vuurkunstenaars spectaculair van start ging, richtte burgemeester Gert-Jan Kats van Veenendaal en wethouder Marco Verloop zich tot de aanwezigen: “Veenendaal mag trots zijn op ons goede ondernemersklimaat. Helaas zit de economie te krap in zijn jasje, want het ruimtegebrek is nijpend”, aldus burgemeester Kats. De gemeente Veenendaal was één van de hoofdsponsors van het evenement. “Het is belangrijk om bedrijven in het zonnetje te zetten”, aldus wethouder Verloop. “Want daar danken wij ons bestaan aan. Het Veenendaalse bedrijfsleven verdient onze aandacht.” 

WORD LID VAN DE BOV
Bent u ondernemer in de handel, industrie of zakelijke dienstverlening? Sluit u dan aan bij dit dynamische netwerk van ruim 850 ondernemers! Ga naar www.boveenendaal.nl/inschrijven.
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by