Krebber (Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk): 'Lidmaatschap is echt de moeite waard'

Magazines | Vallei Business nummer 5 2022

Waarom zou je als ondernemer lid worden van de Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk? Voorzitter René Krebber hoeft niet lang over een antwoord na te denken: “Omdat je geïnformeerd wil blijven over wat er in je gemeente en regio speelt, omdat je wil weten wie je buurman ondernemer is, omdat het een uitstekende kans biedt om dichtbij zaken te doen en misschien wel het belangrijkste, omdat het gewoon plezierig is om verbonden te zijn met collega-ondernemers, om ervaringen uit te wisselen en samen nieuwe uitdagingen op te pakken. En natuurlijk ben je ook lid omdat we leuke en informatieve bijeenkomsten organiseren.”
 
René Krebber (55) is niet alleen sinds anderhalf jaar voorzitter van het zeskoppige bestuur van de Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk, hij is ook ondernemer. “Ik heb in 23 jaar als eigenaar van horeca- en cateringbedrijven veel praktijkervaring opgedaan op het gebied van voedselverspilling en verduurzaming. Daar ligt ook de basis van mijn bedrijven Zakelijkbezorgd.nl en Zakelijkontzorgd.nl. Zakelijkbezorgd.nl is een bestelplatform met veel keuzes en variaties op het gebied van verse en kwalitatieve catering. Lokale cateringpartners verzorgen lokaal en duurzaam eten, van lunch tot borrelplank, sharing diner tot ontbijtbuffet. Alles naar wens en geproduceerd op maximaal tien kilometer afstand van het afleveradres. Afhankelijk van de bestelling kiezen we voor een aangesloten duurzame cateringpartner, elk onderscheidend in bepaalde producten of stijlen. Van traditioneel, streetfood tot bourgondisch. Altijd smakelijk en tegen een eerlijke prijs. Met Zakelijkontzorgd.nl organiseren we zakelijke evenementen in alle vormen en maten.”
 
Energielabel C

René Krebber is een verbinder. “Door samen te werken en allianties te smeden kun je elkaar versterken en doelen sneller dichterbij halen. Dat is de opzet van onze Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk. Wij organiseren minimaal acht bijeenkomsten per jaar, soms gecombineerd met een bedrijfsbezoek, maar altijd als een mix tussen educatie, informatie, netwerken en gezelligheid.” Op dit moment telt de bedrijvenkring zo’n 155 leden. “In grote verscheidenheid, van ZZP-er tot MKB-er, maar ook een aantal grootbedrijven. Dat betekent dat er verschillende belangen kunnen spelen, maar veel onderwerpen zijn voor elke ondernemer en elk bedrijf interessant. Dan heb je het bijvoorbeeld over infrastructuur, inrichting van de bedrijventerreinen, groeimogelijkheden of OV-faciliteiten. Wij vertegenwoordigen onze leden tijdens verschillende lokale en regionale overleggen, maar we hebben ook een taak om te informeren. Bijvoorbeeld over het verplichte energielabel C dat vanaf 1 januari in werking treedt. Vanaf dat moment kan er worden gehandhaafd. Uit een inventarisatie door FOV Regio Foodvalley blijkt dat meer dan 50% van de bedrijven in gemeente Nijkerk hier nog niet aan voldoet. Daarom organiseren we in samenwerking met gemeente Nijkerk en overige partners op maandag 28 november 2022 in Kade 10 in Nijkerk een beursvloer, waar ondernemers in contact kunnen komen met aanbieders en leveranciers, zodat ze worden geïnformeerd, gemotiveerd en geholpen om alsnog zo snel mogelijk aan de slag te gaan om aan het verplichte Energielabel C te kunnen voldoen. Ook dat is onze taak.”
 
Samenwerken
Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk voert op gezette tijden overleg met burgemeester en wethouders van de gemeente Nijkerk. “Wij willen op de hoogte worden gehouden van nieuwe ontwikkelingen, maar wellicht nog belangrijker, wij informeren hen over wat er speelt binnen ondernemend Nijkerk. Via onze communicatiekanalen zoals de BHN-website, Chainels en Business in Nijkerk spelen we de informatie over actuele en toekomstige ontwikkelingen door aan onze leden. Die overleggen zijn belangrijk, de lokale overheid is bij vele onderwerpen toch ons eerste aanspreekpunt.” Ook de regionale samenwerking is uitstekend geregeld. “Wij hebben zitting in het algemene bestuursoverleg van Federatie Ondernemersvereniging Regio Foodvalley (FOV). Dat is de regionale netwerkorganisatie die zich ten doel heeft gesteld om de topregio op het gebied van agrifood te zijn en om een duurzame en aantrekkelijke regio te blijven voor bedrijven en inwoners. Onlangs is de Innovatieprijs Regio Foodvalley bekendgemaakt en wij zouden die prijs ook graag een keer in Nijkerk of Hoevelaken terecht zien komen. Daar werken we aan.”

De acht gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Rhenen, Renswoude, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen werken samen met twee provincies, onderwijs- en kennisinstellingen en ondernemers in de regio. Onder de vlag van de Economic Board wordt op dit moment een groot aantal projecten uitgevoerd.
 
Lidmaatschap
Nijkerk is een ondernemende gemeente. De gemeente kent meer bedrijven per honderd inwoners dan gemiddeld in Nederland en Gelderland. Het totaal aantal vestigingen bedraagt 4.380 in 2020. De afgelopen jaren is het aantal bedrijven jaarlijks steeds iets toegenomen. “Dat betekent dat er voor ons een mooie taak ligt om meer leden voor een lidmaatschap te enthousiasmeren. Door het organiseren van interessante bijeenkomsten, door bedrijfsbezoeken en door in het algemeen het nuttige met het aangename met elkaar te combineren. Per jaar wordt een aantal bijeenkomsten georganiseerd, soms worden deze bijeenkomsten afgesloten met een borrel, soms met een diner. Bijeenkomsten worden ook regelmatig gecombineerd met een bedrijfsbezoek. Netwerken betekent vooral ook kennis maken met elkaar, want dan kun je ervaringen met elkaar delen, van elkaar leren. Misschien ligt het antwoord op je vraag wel dichterbij dan je denkt. Maak eens kennis, schrijf je via onze website in voor een bijeenkomst. Het lidmaatschap bedraagt 350,- en het staat open voor elke ondernemer gevestigd in de gemeente Nijkerk of Hoevelaken.”

Kijk voor meer informatie op: www.bhninfo.nl.

 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement