Van Mourik Transport: Maatschappelijk Verantwoord Vervoeren

Magazines | Vallei Business nr 4 2013

Van Mourik Transport:

Maatschappelijk Verant-

woord Vervoeren

Van Mourik Transport (VMT) is een jong, dynamisch bedrijf dat vooruitstrevend is in innovaties en graag meedenkt met de klant. Directeur Jeroen van Mourik: “Wat voor een klant onmogelijk lijkt op logistiek gebied ervaren wij als een gezonde uitdaging. Toen VMT in 2002 opgericht werd, bestond het team uit drie chauffeurs. Inmiddels zijn we gegroeid tot een enthousiast team van 70 mensen en hebben we meer dan vijftig wagens op de weg.”

Van Mourik: “Onze kernactiviteit is het logistiek garant staan voor alle opdrachten die binnen komen via de grote pakketdiensten in Nederland. Dit zorgt voor een positieve wisselwerking. VMT is altijd onderweg om voor de opdrachtgevers pakketten op de juiste plaats te bezorgen. Hierdoor heeft VMT een ijzersterk logistiek netwerk weten te ontwikkelen waardoor wij probleemloos aan de vraag van klanten kunnen voldoen.”

VMT heeft medio maart 2013 een overeenkomst gesloten met Total Nederland om hun Excellium Truck diesel af te nemen en dus meer rendement uit de brandstof te halen. Hiernaast werkt VMT al jaren samen met Ecodrive, waarmee het rijgedrag van de chauffeur op een positieve manier wordt beïnvloed.

“Dit zijn slechts enkele stappen die we hebben ondernomen met betrekking tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen”, vertelt Van Mourik. “Doordat we onze taken onderling goed verdeeld hebben, kom ik zelf meer toe aan het doorontwikkelen en het toepassen van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen binnen ons bedrijf. Daarmee lopen we echt voor op andere bedrijven.”

Steeds meer 55-plussers aan het werk

In de laatste twintig jaar is het aandeel 55-plussers dat nog werkt meer dan verdubbeld. Dat is een ontwikkeling die ook de komende jaren nog door zal gaan.

Ouderen werken vaker door omdat zij hoger zijn opgeleid en omdat het overheidsbeleid is veranderd. Ook werken vrouwen meer. Dat blijkt uit het UWV Kennisverslag 2013 dat onlangs werd gepresenteerd.

De arbeidsparticipatie van ouderen is terug op het niveau van de jaren 60. In de twee decennia daarna halveerde hun arbeidsparticipatie omdat de overheid erop was gericht hen vervroegd te laten uittreden. In 1970 werkte meer dan de helft van de 55-plussers, in 1990 was dat nog maar een kwart. Nu werkt 53 procent weer.

Voordelen

Het in dienst nemen van 55-plussers heeft diverse voordelen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat zij vaak erg trouwe werknemers zijn.

Andere voordelen van het in dienst nemen van 55-plussers:

- Ze zijn loyaal;

- Ze beschikken over veel kennis;

- Ze brengen diversiteit binnen je bedrijf;

- Ze zorgen voor korting op je premie;

- Ze hebben meestal een goede werk-privébalans.

Nadelen

Nadelen zijn dat ouderen vaak minder goed zijn opgeleid dan jongere werknemers, dat zij minder productief kunnen zijn en niet zo goed op de hoogte zijn van technische ontwikkelingen. Met bij- of omscholingscursussen zijn deze nadelen meestal op te heffen.

Bron: MKB Servicedesk

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by