Nog 10 weken en dan is SEPA een feit. Bent u er al klaar voor?

Magazines | Vallei Business nr 5 2013

Nog 10 weken en dan is SEPA een feit. Bent u er al klaar voor?

Rabobank Vallei en Rijn heeft de eerste stappen hierin al gezet. Uw Rabo-rekeningnummer heeft al een IBAN-nummer gekregen, Dat betekent dat u betaalt en ontvangt met een IBAN, een 9-cijferig internationaal rekeningnummer. Dit geldt voor uw eigen rekeningnummers en rekeningnummers waarnaar u overboekt. Zo komt één Europese betaalmarkt (SEPA) steeds dichterbij. Wilt u meer weten over IBAN? Kijk dan op www.rabobank.nl/iban.

Wat betekent SEPA

voor u?

SEPA raakt ook uw bedrijf. Bent u nog niet klaar voor SEPA? Doe de Rabo SEPA-Check op www.rabosepacheck.nl. Met de Rabo SEPA-Check krijgt u een eerste inzicht in de mogelijke gevolgen van IBAN en SEPA voor uw organisatie.

Nieuw: de Rabo

Euro-incasso Tool

Weet u al dat over 10 weken de Automatische Incasso uit het betaalproces verdwijnt? Wilt u blijven incasseren, dan moet u overstappen op de Euro-incasso. Speciaal voor u is er een online tool ontwikkeld. De Rabo Euro-incasso Tool neemt u mee in de stappen die nodig zijn om zonder boekhoudpakket met de Euro-incasso via Rabo Internetbankieren te incasseren. Ga naar

www.rabosepacheck.nl/euroincasso.

Bent u nog niet begonnen met SEPA? Hieronder vindt u handige links die op weg helpen met de overstap.

www.rabobank.nl/sepa.

www.dnb.nl/betalingsverkeer/sepa/

www.overopiban.nl/

De Europese landen en banken werken aan de invoering van één Europese Betaalmarkt om het betalingsverkeer eenvoudiger en efficiënter te maken: SEPA. Ook wel Single Euro Payments Area. Het Nederlandse betalingssysteem verandert door deze invoering. Ook u krijgt hiermee te maken. Het betekent namelijk dat u vanaf 1 februari 2014 alleen nog Europese betaalvormen mag gebruiken, zodat er geen verschillen meer zijn tussen binnen- en buitenlandse betalingen in de Europese Unie.

SEPA

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by