Rabobank: lokale betrokkenheid en kennis van zaken

Magazines | Vallei Business nr 5 2013

Rabobank organiseert miniMasters

Rabobank Barneveld-Voorthuizen biedt naast de kennis-app, branchespecialisten ook de gelegenheid om een “miniMaster” te volgen. Tijdens acht trainingsavonden geven deskundige docenten les op het gebied van persoonlijk leiderschap, marketing, innovatie, verandermanagement, creativiteit en MVO.

Voor wie?

Het miniMasters programma is bedoeld voor de ondernemer die iets te managen heeft. Het uitgangspunt is dat een ondernemer minimaal aan 10 werknemers leiding geeft. Hierdoor is het mogelijk een programma aan te bieden waar een ondernemer in de praktijk ècht iets aan heeft. Rabobank Barneveld-Voorthuizen neemt de helft van de kosten voor haar rekening.

De lokale betrokkenheid van

Rabobank Barneveld-Voorthuizen

De lokale economie is belangrijk, helemaal in een ondernemende gemeente als Barneveld. Dit geldt ook voor Rabobank Barneveld-Voorthuizen. Lokale betrokkenheid en kennis delen zijn belangrijke pijlers voor de bank. Aan het woord is Dick van den Boogert, sinds kort woonachtig in Voorthuizen en manager Zakelijke Relaties bij Rabobank Barneveld-Voorthuizen.

“Het betrokken zijn bij elkaar, is kenmerkend voor deze regio”, vertelt Van den Boogert. “Wij willen graag als bank onze dienstverlening afstemmen in de levenscyclus van onze klanten. Een starter, doorgroeier, iemand die een bedrijf overdraagt of een ondernemer die wil investeren. Elke fase vraagt iets anders van ons als bank. Met één gemene deler: door persoonlijke betrokkenheid bij lokale events, netwerken en het delen van kennis proberen we meer te betekenen voor lokale ondernemers.”

Klaar voor de start?

Een starter zit qua ondernemen in een specifieke fase. Netwerken en kennis delen is voor hen belangrijk. Recent hebben we bijvoorbeeld deelgenomen aan het startersevent van ZZP Valley. Een mooi initiatief waarbij de Rabobank haar klanten wijst op een breder perspectief dan alleen de bank.

Samen sterk

In complexe situaties bijvoorbeeld als het gaat om spronginvesteringen zitten we met de klant aan tafel. In de huidige economische situatie krijg je als bank meer te maken met bedrijfsoverdracht. “Ondernemers overwegen om het bedrijf over te dragen, al dan niet aan familie”, vertelt Van den Boogert. “Er komt (financieel) veel kijken bij bedrijfsoverdracht. In zo’n situatie fungeren wij als gesprekspartner en adviseur voor zowel de opvolger als de overdragende partij. Onze zakelijke accountmanagers zetten bij de opvolgers onze betrokkenheid voort. Onze collega’s van Private Banking betrekken we bij de overdragende partij om hen te adviseren.” Als het van toegevoegde waarde is, schakelen we voor ondernemers branchespecialisten uit onze organisatie in. Kennis over een bepaalde sector en de ontwikkelingen in de markt(en) biedt aan onze klanten de mogelijkheid zich te onderscheiden van de concurrentie.

Online

Veel bankzaken zijn tegenwoordig eenvoudig te regelen via de site. Niet alleen voor particulieren, maar ook voor ondernemers. Ook biedt de Rabobank de Kennisapp aan. Dit is een applicatie met sector- en landenkennis van de Rabobank met actuele informatie uit de markt. Van den Boogert: “Deze app is niet specifiek voor onze regio, maar we attenderen onze klanten er wel op. De informatie bestaat uit actuele branche-informatie uit verschillende sectoren en kan ondernemers interessante inzichten bieden.”

Netwerken

Samen met verschillende accountants organiseert Rabobank Barneveld-Voorthuizen regelmatig events. Van den Boogert: “Op deze manier zorgen we dat we vanuit dezelfde focus en ontwikkeling naar onze (gezamenlijke) klanten blijven kijken. Hier steken we lokaal veel energie in, omdat er een groot zakelijk netwerk in Barneveld is. Bovendien zorgen we voor zichtbaarheid in de lokale omgeving. Voor de organiserende partijen, maar ook voor de ondernemers zelf.”

profiel

Meer informatie?

Heeft u vragen over het miniMasters-programma, neem contact op met Esther Bettink van de afdeling Communicatie van Rabobank Barneveld-Voorthuizen.

T (0342) 477 470

M communicatie@barneveld-voorthuizen.rabobank.nl

Feest voor 100-jarige kip

Het bekendste kippenras van Nederland, de Barnevelder, bestaat 100 jaar. De gemeente Barneveld en de Nederlandse Hoenderclub vierden dat jubileum onlangs met een kippenshow in het Pluimveemuseum in de Gelderse plaats.

De Barnevelder is in Nederland gefokt, omdat Nederlanders liever bruine eieren gebruikten dan witte. De kip legt ongeveer 180 grote eieren per jaar, maar wordt ook geslacht voor consumptie. Een volwassen Barnevelder is met gemiddeld 3 kilo gewicht een grote kip. Barnevelders worden ook op grote schaal geëxporteerd.

Aan de grootste Barneveldershow ooit in Nederland doen 774 dieren uit heel Europa mee. Alle kleurvarianten zijn vertegenwoordigd. Burgemeester van Dijk van Barneveld opende het feest.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by