Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?

Magazines | Vallei Business nr 1 2014

Neem deel aan FoodValley Talent

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?

Horecabedrijven kunnen laten zien dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen prima past bij de huidige trends van welbevinden en aandacht hebben voor de medemens. Door deelname aan FoodValley Talent kunnen werkzoekenden weer aan een nieuwe toekomst denken en wordt mee gewerkt om de economie weer op peil te krijgen.

De gemeenten Veenendaal, Rhenen en Ede namen het initiatief tot FoodValley Talent. Dit is een regionaal project om mensen die momenteel geen baan hebben te scholen met een horecaopleiding en hen te ondersteunen bij het vinden van een baan in de horeca in de regio. Mensen met talent voor gastvrijheid kunnen hun talent verder ontwikkelen met behulp van dit project.

Bijzonder en uniek

De samenwerking tussen horecaondernemers en gemeenten in de FoodValley, UWV, SW bedrijven, Rijn IJssel College, Koninklijke Horeca Nederland en TraineesPoint is op zich al uniek. Er is het gedegen voortraject met screening voordat de kandidaat wordt toegelaten tot de opleiding. Er wordt geselecteerd op kwaliteiten en motivatie. TraineesPoint verzorgt workshops waarin kandidaten al kunnen laten zien wat hun natuurlijke aanleg voor bijvoorbeeld gastvrijheid is. Daarbij is het een uniek element dat er eveneens de DISC-analyse wordt afgenomen. Deze analyse geeft inzicht in hoe u het beste uit uw toekomstige medewerker kunt halen. Op deze manier is er gelijk screening in gedrag, communicatie en praktijk.

Ambassadeur

Ronald Burgers van Catering Groep Nederland is ambassadeur van dit project. Hij werkt al langer samen met de gemeente Veenendaal en IW4. In zijn bedrijf werken verschillende mensen die eerst een uitkering hadden. Het is zijn ervaring dat de extra begeleiding en aandacht die soms nodig is, zich dubbel en dwars terugbetaalt in loyale en betrouwbare medewerkers. Het is voor hem en zijn team een inspiratie om mensen te helpen hun talenten te ontwikkelen. Het maakt dat medewerkers trots zijn op het bedrijf waar ze werken en dit ook naar de gasten uitstralen. Ronald brengt als ambassadeur dit project dan ook graag onder de aandacht van de ondernemers in zijn netwerk. Hij heeft tevens een belangrijke inbreng in de voorselectie van kandidaten. Ronald adviseert zijn collega ondernemers graag over hun rol in dit project en over de kandidaten.

Voor de ondernemer?

FoodValley Talent levert de ondernemer gratis een complete ondersteuning bij onder andere werving, selectie, scholing, gebruik van netwerk, nazorg, hulp bij subsidieaanvragen. Het geeft de ondernemer de mogelijkheid om te participeren in het gratis opleidingstraject en een medewerker aan te trekken van wie de capaciteiten bekend zijn. FoodValley Talent biedt de ondernemer de kans om zich te positioneren als Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer. Hiermee is hij voorbereidt op de eisen die het Sociaal Akkoord al in 2014 aan een onderneming stelt.

Wilt u meer weten over het project? Of heeft u specifieke vragen over FoodValley Talent en uw onderneming? Bel met Ronald Burgers: 0318-611862, Cecilia Egbertsen, gemeente Veenendaal 06-51032421 of Aireen Nauta, gemeente Veenendaal 06-51032321. Of stuur een e-mail: accountmanagerwerk@veenendaal.nl.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by