Gepro Electronics: Slimme technologie voor betere business

Magazines | Vallei Business nr 2 2016

Gepro Electronics ontwikkelt technische oplossingen waarmee een product of proces efficiënter, aantrekkelijker of veiliger wordt. Door het ontwerpen van innovatieve printplaten en intelligente software creëren zij nieuwe mogelijkheden, zoals het op afstand checken van de temperatuur in een vrachtwagen of het delen van auto’s via een app op de smartphone.

tekst Saskia van Muijlwijk

FOTOGRAFIE Marcel Krijgsman

“Als MKB-bedrijven willen innoveren, moeten ze dat vooral samen doen. Krachten bundelen, de dialoog aangaan, elkaar versterken”, vindt Henri de Groot van Gepro Electronics. Zijn team vertaalt dagelijks technische uitdagingen naar praktische oplossingen voor de klant. “Wij willen het product van onze klant slimmer maken. Dit kan alleen door goed samen te werken. Onze klant weet alles van zijn product en de markt waarin hij actief is. Door dit te combineren met onze kennis van technologie komen we tot innovatieve oplossingen.”

Maatwerk

Internet of Things, Smart Industry, Domotica, Big Data. Deze termen kent iedereen inmiddels en dat deze ontwikkelingen marktverstorend zullen zijn wellicht ook. Maar niet voor iedereen zijn de toepassingsmogelijkheden duidelijk. “Dat geeft niet”, zegt De Groot. “Wij weten hoe we met de nieuwste technologieën oplossingen kunnen ontwikkelen, waarmee onze klanten zich van hun concurrentie kunnen onderscheiden.”

Alle oplossingen van Gepro Electronics zijn maatwerk. “Wij bedenken en ontwikkelen de elektronica en de software klantspecifiek, maar we zetten daarbij in hoge mate in op modulariteit en hergebruik. Vergelijk het met Legoblokjes. Vervolgens maken we prototypes waarmee we in de praktijk gaan testen. Als de testresultaten goed zijn en onze klant tevreden is, dan kunnen we ook de productie verzorgen”, aldus De Groot.

Waarde toevoegen

Gepro Electronics denkt graag mee met bedrijven die op zoek zijn naar technische mogelijkheden waarmee een product of proces verbeterd kan worden. “Op basis van het dialoog met de klant bepalen wij of en waar we met technologie waarde kunnen toevoegen.” Hij noemt als voorbeeld een producent van buizen en tanks van polyester, die inzicht wilde hebben in de status van door hen geleverde installaties. “Op basis van intensieve gesprekken ontwikkelden wij een monitoringsysteem dat real-time, wereldwijd inzicht geeft en zelfs storingen voorspelt. Een revolutie!”

“Een oplossing ontstaat niet in een paar dagen, vaak zijn we voor langere tijd aan onze opdrachtgever verbonden. Co-development is hierbij onmisbaar, wij kunnen geen innovaties ontwikkelen zonder de kennis van onze klanten en partners”, benadrukt De Groot. Zo werkt Gepro Electronics ook nauw samen met productie- en assemblagebedrijven, web- en app-ontwikkelaars, designbureaus en is men development-partner van diverse telecomproviders.

LoRa netwerk

Enthousiast kijkt hij naar de nieuwste ontwikkelingen rondom het LoRa netwerk. Met dit landelijk dekkende IoT netwerk kunnen we straks vrijwel alles meten en koppelen aan het internet. “Ieder bedrijf met vraagstukken over hoe dergelijke technologieën bij kunnen dragen aan slimmere producten, is welkom bij Gepro Electronics voor een vrijblijvend gesprek.” n

GEPRO Electronics BV

Anthonie Fokkerstraat 4 - 3772 MR Barneveld

info@gepro-electronics.nl

www.gepro-electronics.nl

Gepro Electronics

Maakt producten

en processen slimmer

Innovatie

“Als MKB-bedrijven willen innoveren, moeten ze dat vooral samen doen”, aldus Henri de Groot.

delen:

Vallei Business nr 2 2016

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by