Anders Arbeidsrecht: Advocaten als business partner

Magazines | Vallei Business nr 2 2016

Floortje Samson

Advocaten die anders, creatief, praktisch en concurrerend zijn. Dat zijn de advocaten van Anders Arbeidsrecht. Anders Arbeidsrecht heeft zich in 2012 gevestigd in Veenendaal. Specialisten en business partners in het arbeidsrecht. Gedreven om maximale resultaten te behalen. Korte lijnen, pragmatisch handelen en klare taal. Dat is waar dit kantoor voor staat.

“Wij vragen onze cliënten regelmatig waarin zij vinden dat wij ons onderscheiden, wat maakt ons volgens hen anders?”, vertelt Floortje Samson, een van de twee oprichters. Het antwoord luidt: jullie hebben lef, jullie durven te adviseren en te doen. En dat alles met een ondernemersmentaliteit. Voor ons is dat de normaalste zaak van de wereld maar in de advocatuur kennelijk een noviteit.” Renate Kerkhof, mede-oprichter, valt haar bij. “Onze cliënten komen bij ons voor een advies of een oplossing. Dan moet je die ook geven. Wij vragen onze accountant ook niet hoe je een jaarrekening op moet stellen, wij vragen óm die op te stellen. We zijn realistisch en creatief en bepalen samen met de cliënt de meest optimale koers. Of het nu gaat om een strategisch advies of een ontslagprocedure.”

Anders Arbeidsrecht treedt op voor werkgevers in alle soorten en maten. Tot haar vaste klantenkring rekent het kantoor middelgrote en grote ondernemingen in uiteenlopende branches zoals de kinderopvang, automotive, schoonmaak, thuiszorg en retail. Maar ook het MKB kan bij Anders Arbeidsrecht terecht. Samson: “Wij vinden het leuk en belangrijk om een band op te bouwen met onze cliënten. Wij willen snappen waar zij mee bezig zijn, zodat wij onze dienstverlening op hun behoefte kunnen afstemmen. Wij acteren als een verlengstuk van de onderneming en snappen wat de ondernemer van ons nodig heeft. Een compliment dat wij ook geregeld ontvangen is dat we in staat zijn om in begrijpelijke taal uit te leggen hoe de wet in elkaar steekt.” Kerkhof legt uit: “Onze cliënten hoeven hun tijd niet te verdoen met het zoeken van informatie in de brei op internet. Van ons krijgen ze sneller een praktisch toe te passen en betrouwbaar antwoord.”

En de kosten? Ook daarover zijn de dames duidelijk. “Een concurrerend uurtarief is het uitgangspunt en in concrete zaken maken we prijsafspraken. Zo betaalt de cliënt nooit te veel. We weten wat we moeten doen, hoe we dat doen en in welk tijdsbestek dat valt te doen”, stelt Kerkhof. “Wij zullen nooit procederen om het procederen. Als de cliënt uit proceseconomisch oogpunt gebaat is bij een schikking, dan streven we dat na. Doen waar we goed in zijn en met plezier ons vak uitoefenen, dat maakt wie wij zijn. Advocatenwerk blijft mensenwerk. Dat is op zichzelf niet zo innovatief. Maar de manier waarop wij werken en communiceren is dat in advocatenland kennelijk wel.” n

www.andersarbeidsrecht.nl

Anders Arbeidsrecht

Advocaten als business partner

Renate Kerkhof

Innovatie

delen:

Vallei Business nr 2 2016

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by