Artikel
Whaling, het gevaar van ceo fraude
Whaling, ook wel CEO Fraude genoemd. Het is een vorm van cybercriminaliteit die steeds vaker voorkomt. Het is een verfijnde vorm van phishing waarbij criminelen zich richten op leidinggevenden en bestuurders van bedrijven. De impact kan enorm zijn, met financiële schade en een aanzienlijke schade aan de reputatie van het bedrijf. Maar wat houdt whaling precies in, en hoe kunnen bedrijven zich hiertegen wapenen? Wat is Whaling en hoe werkt het? Whaling is een gerichte phishingaanval die specifiek is bedoeld om een persoon of afdeling binnen een bedrijf te misleiden. De term "whaling" komt van...
Lees meer...Artikel
De Praatkast gaat LIVE!: Podcastproducties met gesprekken die er toe doen
De Praatkast lanceert op vrijdag 11 oktober een pilot waarbij onze podcasts live worden opgenomen in het iconische Hotel de Wereld in Wageningen. De opnames, die plaatsvinden tussen 15.00 en 18.00 uur, vormen bij succes de aftrap van een wekelijkse reeks die zich richt op actualiteiten, boeiende gesprekken en prikkelende interviews. Tijdens deze speciale eerste editie zullen onder meer prominenten zoals Henk Krol, weerman Reinier van den Berg, journalist Charles Groenhuijsen, historicus ...
Lees meer...Artikel
Innovatieprijs 2024: Hét podium voor innovatieve ondernemers in Regio Foodvalley
Tijdens de Innovatieprijs Regio Foodvalley op woensdag 16 oktober reiken wij naast de vakjuryprijs ook de publiekprijs uit. Ook het publiek krijgt een stem. Van 7 t/m 15 oktober kan je jouw stem uitbrengen op de meest inspirerende innovaties uit Regio Foodvalley. Stem één keer per categorie (Agrifood, Maakindustrie, ICT) en help jouw favoriet naar een podiumplek tijdens de uitreiking van de Innovatieprijs! Jouw stem maakt het verschil. Bekijk de promotievideo's van de innovaties: Categorie: Agrifood ...
Lees meer...Nieuws
Nederlanders koploper in WhatsApp-gebruik voor werk
Drie op de vier Nederlandse werknemers gebruiken WhatsApp voor werkgerelateerde communicatie (74 procent). Hiermee staat Nederland bovenaan in Europa en de Verenigde Staten met zakelijk WhatsApp-gebruik. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van workforce management platform Quinyx onder 12.500 eerstelijnsmedewerkers in de horeca, detailhandel en logistiek. Hoewel WhatsApp bekendstaat als een laagdrempelig communicatiemiddel, kleven er risico’s aan het gebruik ervan voor werkdoeleinden. Met name op het gebied van privacy en welzijn van medewerkers. ...
Lees meer...Nieuws
Week van de Toegankelijkheid: de toegankelijk van de werkplek, openbare gebouwen en online
Voorstellingen, stadswandelingen, rondleidingen, bijeenkomsten, webinars, prijsuitreikingen en workshops. Van 7 tot en met 12 oktober wordt tijdens de Week van de Toegankelijkheid overal in het land aandacht voor toegankelijkheid gevraagd. Het thema van dit jaar is: een toegankelijke werkplek. Want een toegankelijke werkplek zorgt voor een diverse werkvloer en vergroot het werkplezier. Ruim 2 miljoen mensen in Nederland hebben een beperking of chronische ziekte. Deze mensen hebben fysieke, digitale en sociale toegankelijkheid nodig. Daar hoort een toegankelijke werkplek bij. Omdat ieder mens anders is, worden w...
Lees meer...Artikel
Transitie Instituut: concreet aan de slag met verandering
Vanuit de gouden driehoek van mediation, coaching en training reikt Victor Chevallier binnen het Transitie Instituut in Wageningen organisaties handvatten aan om verandering door te zetten en conflictsituaties daadwerkelijk aan te pakken. Tekst: Wilma Schreiber Als mediator, coach en trainer werkt Victor Chevallier hoofdzakelijk voor het bedrijfsleven, onderwijs- en zorginstellingen, gemeenten en provincies. In het geval van mediation betreft dit doorgaans het oplossen van knelpunten als gevolg van conflicten tussen personeelsleden, waarbij zowel medewerkers als leidinggevenden bij hem kunnen ...
Lees meer...Artikel
QSTA: ‘We willen hét Europese platform worden in food’
Verser, sneller, makkelijker en lokaler. Dat is de belofte die online versmarkt QSTA doet aan foodprofessionals in uiteenlopende markten. En die formule blijkt te voorzien in een behoefte, getuige de snelle groei in de afgelopen twee jaar. Met de juiste combinatie van specialisten, infrastructuur, moderne technieken en digitale innovatie is het Nijkerkse bedrijf al succesvol in Nederland en België. Komende tijd is het vizier gericht op verdere uitbreiding in Europa – en op het continu verder verbeteren van de eigen dienstverlening. Tekst Wilma Schreiber. Fotografie Marcel Krijgsman De ...
Lees meer...Nieuws
MKB Belangen start samenwerking met Bruggendael voor verbeterde financieringsmogelijkheden
MKB Belangen kondigt een strategische samenwerking aan met Bruggendael om ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) toegang te bieden tot alternatieve financieringsmogelijkheden. Deze samenwerking vindt plaats in een periode waarin de toegankelijkheid van traditionele financieringsbronnen voor het MKB verandert. Veranderingen in de financieringsmarkt In de afgelopen jaren is er een verschuiving opgetreden in de kredietverstrekking aan het MKB door Nederlandse banken. Ondernemers die op zoek zijn naar financiering voor groei en investeringen maken steeds vaker gebruik van diverse f...
Lees meer...Artikel
Wim Werkman de nieuwe voorzitter van de Federatie van Bedrijvenkringen Regio Foodvalley (FOV RFV)
Wim Werkman is door het Algemene Bestuur van de FOV RFV per 1-10-2024 benoemd als voorzitter. Het is het gevolg van de benoeming van Willem Kuijsten als voorzitter van de Economic Board Regio Foodvalley. Wim heeft een enorme bestuurlijke ervaring en zal sturing geven aan de belangenbehartiging van het georganiseerde bedrijfsleven in de regio. Met het oog op de komende Regiodeal en de Strategische Agenda 2026-2030 zijn er genoeg uitdagingen. Hij zal tevens toetreden tot de Economic Board van de regio. ...
Lees meer...Nieuws
Genomineerden Innovatieprijs Regio Foodvalley 2024 bekend
De genomineerden voor de Innovatieprijs Regio Foodvalley 2024 zijn bekend. Per categorie zijn drie innovaties geselecteerd door een onafhankelijke jury. Op 16 oktober wordt de winnaar in de categorieën agrifood, maakindustrie en ICT gekozen. De jury beoordeelt op originaliteit, impact, duurzaamheid en samenwerking. Ook het publiek kan stemmen van 7 t/m 15 oktober voor de publieksprijs. Categorie Agrifood: Aeroponics equipment (Ede) ...
Lees meer...