Artikel

20-10-2019

Gemeente Nijkerk: food academy Nijkerk is win-win

Het tekort aan goedgeschoold personeel is een probleem van veel bedrijven. Daarom start de Food Academy Nijkerk (FAN) in de loop van het jaar met een praktijkgerichte mbo opleiding op het Aeres vmbo & mbo in Nijkerk. Gert Mandersloot, lid van de stuurgroep namens Struik Foods, komt aan het woord over de ontwikkelingen. “Er zit ontzettend veel energie in de stuurgroep en daar ben ik echt blij mee.’’ Struik Foods, gevestigd in Nijkerk, is één van de twaalf aangesloten bedrijven in de regio. Een grote internationale speler, bekend van de soepen, s...

Lees meer...

Column

19-10-2019

Lagarde: Grip op de toegang tot uw bedrijf

Incheckend personeel, afspraken met klanten, de schoonmaker die regelmatig langskomt… Het verlenen van toegang is een item dat dagelijks speelt. Hoe is dit bij uw organisatie geregeld? Ik zie geregeld werknemers die de deuren voor elkaar open doen, of complete sleutelsystemen die vervangen worden omdat iemand zijn sleutel is kwijtgeraakt. Onnodig veel moeite als je het mij vraagt. Het beheren van de toegang kan tegenwoordig namelijk een stuk eenvoudiger. EENVOUDIG EN UITGEBREID SLEUTELBEHEER leutels bij laten maken voor nieuwe medewerkers en actie ondernemen omdat een...

Lees meer...

Column

18-10-2019

Gemeente Barneveld: samen sterk

“We benne op de wereld om mekaar, om mekaar, om mekaar, om mekaar. Te hellepe nietwaar?” ‘t Schaep Met De Vijf Poten zong er al over. We zijn er om elkaar te helpen. Om elkaar van dienst te zijn. Dat geldt, wat mij betreft, ook als het gaat om de relatie tussen overheid en ondernemers. Natuurlijk hebben we onze eigen taken en verantwoordelijkheden, maar we zijn er – als overheid – voor ondernemers om dingen mogelijk te maken. We faciliteren, initiëren en jagen aan. We denken graag in oplossingen in plaats van in onmogelijkheden. We zijn een bedrijvig volkje. Tel m...

Lees meer...

Nieuws

18-10-2019

Reserveer nu: leadership exclusive retreat van 2B Unique op Ibiza!

Ben jij klaar met alles doen vanuit je snel schakelende ‘hoofd’. Kan jij je verliezen in de to-do lijsten en blijf je rondcirkelen in vaste patronen? Wil jij de dagelijkse waan van de dag vaarwel zeggen, keuzes maken door koers te zetten vanuit jouw eigen kompas? Waardoor je je zowel in werk als privésfeer goed en energiek voelt en meer impact hebt op jezelf en je omgeving. Durf jij het avontuur aan, grenzen te verleggen en je verlangens in kaart te brengen? Dan is dit programma van woensdag 6 t/m zaterdag 9 no...

Lees meer...

Nieuws

17-10-2019

Optimaal presteren: doe de vitaliteitscan van VitaalWerktBeter

Sta jij wel eens stil bij jouw verborgen kosten of gemiste omzet? De berichten liegen er niet om. Verzuimcijfers zijn nog nooit zo hoog geweest sinds 2004*. Burn-out en stress zijn steeds vaker de belangrijkste boosdoener. Kosten: minimaal 60.000 euro en gemiddeld 242 dagen die opgevangen moeten worden door een ander. En deze kosten zijn zichtbaar. Maar wat als jouw mensen minder presteren door (over-) vermoeidheid, stress en te weinig plezier in hun werk? Waar valt winst te behalen? Hoe zit dat eigenlijk in jouw organisatie? Hoe gemotiveerd, energiek en veerkrachtig zijn je mensen? Waar valt e...

Lees meer...

Artikel

17-10-2019

Campman: al vijf generaties een begrip in Gelderland

Het familiebedrijf restaurant Campman biedt al 165 jaar huiselijke gezelligheid en kwaliteit in de bossen aan de weg die Renkum en Wageningen verbindt. Dit jaar organiseert restaurant Campman voor de vijfde maal de Wildfair. Op zondag 13 oktober verwacht de familie maar liefst 2500 bezoekers. “Het is een laagdrempelige manier voor mensen om eens kijkje in onze zaak te nemen.” Tekst: Simon de Wilde In de bossen tussen Renkum en Wageningen aan de zuidrand van de Veluwe ligt restaurant Campman. Al vijf generaties een echt familiebedrijf. De wortels van deze ...

Lees meer...

Nieuws

16-10-2019

W-TIC, transformation & improvement consultancy

Of een proces- en businessanalist waarde toe kan voegen aan de vraag van een opdrachtgever is voor een groot deel afhankelijk van zijn kennis en ervaring. Die is bij Eelco Wissink ruimschoots aanwezig. Sterker: hij voegt er een derde kwaliteit aan toe. Hij kan door zijn ervaring in trainingen en opleidingen ook een belangrijke rol spelen in de implementatie van de voorgestelde veranderingen. Eelco Wissink studeerde logistiek aan de Vervoersacademie in Venlo en ging in de transportsector aan de slag. Hij werd bij Capgemini SAP-consultant en leerde alle ins en outs over in- en verkoo...

Lees meer...

Column

15-10-2019

Schouten Technology: Herrie in de keuken

Onze mooiste werkdagen zijn wanneer we voor een intake naar een nieuwe klant gaan. Dat is voor ons dé manier om zo snel mogelijk in de keuken van een bedrijf te komen. Zo zaten we onlangs aan tafel met een directeur-grootaandeelhouder (DGA) van een familiebedrijf, laten we hem voor nu even Wim Jansen noemen. Al snel werd ons duidelijk wat zijn bedoelingen waren: zijn bedrijf moet naar een hoger level, en klaar gestoomd worden voor de toekomst! In het gesprek komen zelfs termen als Lean en QRM voorbij. Wim is trots op zijn bedrijf dat al decennia lang in de familie is, en een diversiteit aan ...

Lees meer...

Nieuws

14-10-2019

Knooppunt Techniek: samen werk maken van techniek

Vrijwel overal in Nederland heerst een personeelstekort, zo blijkt uit cijfers van het UWV. Als één van de drie regio’s waar de krapte op de arbeidsmarkt het hoogst is, heeft de Foodvalley vooral in de techniek dringend werk aan de winkel. Netwerkorganisatie Knooppunt Techniek verbindt onderwijs, ondernemers en overheden in de Foodvalley en stimuleert (blijven) kiezen voor techniek. De aandacht voor techniek is aan het veranderen. De klassieke beelden van ‘vies werk’ zijn langzaam aan het verdwijnen, maar de instroom in de technieksector vanuit het v...

Lees meer...

Column

13-10-2019

Totaal Coaching: hoge werkdruk kost klanten

Als redelijk succesvol ondernemer heb je geprofiteerd van de economische groei van de laatste jaren. De opdrachten kwamen vrij eenvoudig binnen en het bedrijf is daardoor flink gegroeid. Die snelle groei en het harde werken lijken echter zijn tol te gaan eisen. De werkdruk in het bedrijf is al twee jaar lang behoorlijk hoog. De gevolgen hiervan worden steeds meer merkbaar. De werknemers klagen vaker over lichamelijke en geestelijke ongemakken. Er wordt onderling meer en meer gemopperd en gezeurd over de kleinste dingen. Ook de klanten klagen steeds vaker. HET GEVOLG In de be...

Lees meer...