Artikel

20-10-2019 11:00

Gemeente Nijkerk: food academy Nijkerk is win-win

Het tekort aan goedgeschoold personeel is een probleem van veel bedrijven. Daarom start de Food Academy Nijkerk (FAN) in de loop van het jaar met een praktijkgerichte mbo opleiding op het Aeres vmbo & mbo in Nijkerk. Gert Mandersloot, lid van de stuurgroep namens Struik Foods, komt aan het woord over de ontwikkelingen. “Er zit ontzettend veel energie in de stuurgroep en daar ben ik echt blij mee.’’

Struik Foods, gevestigd in Nijkerk, is één van de twaalf aangesloten bedrijven in de regio. Een grote internationale speler, bekend van de soepen, sauzen bouillons en knakworst. Maar ook een bedrijf dat moeilijke jaren heeft gehad, twee vestigingen in België moest sluiten en met Van Drie Groep een nieuwe eigenaar heeft gekregen. In de fabriek in Nijkerk werken nog ruim 200 mensen. ‘’In het derde en vierde kwartaal is bij ons de productie van winterse soep en ragout voor kerstpakketten. Dan zien we krapte aan operators, procesoperators, logistiek medewerkers en mensen in technische dienst’’, aldus Gert Mandersloot, corporate HR manager bij Struik. “We hebben moeite de seizoenspieken op te vangen, laat staan als medewerkers vertrekken of uitstromen door vergrijzing. Als dat zo doorgaat kunnen we bij Struik permanent drie à vier mensen per jaar laten instromen.’’

Ook andere Nijkerkse foodbedrijven als Bieze en Arla hebben dat soort werknemers in grote aantallen in hun productieprocessen nodig. ‘’Er is een gezamenlijke behoefte aan goedgeschoold personeel. Op initiatief van de gemeente Nijkerk hebben bedrijven daarom de handen ineen geslagen en is de Food Academy Nijkerk opgericht. ‘’Er zit ontzettend veel energie in de stuurgroep en daar ben ik echt blij mee.’’

In de driehoek Amersfoort – Nijkerk – Barneveld – zijn veel clusters van foodbedrijven, maar tot voor kort was er nauwelijks een opleiding die aansluit. ,,Op het moment dat jongeren uit Nijkerk en Putten een foodopleiding in Ede gaan doen of naar de Universiteit van Wageningen gaan, ben je ze voor eens en voor altijd kwijt. Door een food-gerelateerde opleiding op BBLniveau werken jongeren en worden meteen opgeleid Een opleiding in Nijkerk scheelt woon-werkverkeer, jongeren blijven in de regio en het bedrijfsleven is geholpen. Het mes snijdt aan alle kanten, een winwin’’, schetst Mandersloot het belang.

Hij heeft twee keer deelgenomen aan informatieavonden en de gemeente op bedrijfsbezoek gehad om uitleg te geven over de voortgang van de FAN. Ook van belang is het om jongeren te vinden: op scholen en met bedrijvendagen. ‘’Door producten te laten zien en de FAN te presenteren, willen we laten zien dat de foodbranche meer is dan producten in blikjes of verpakkingen stoppen. Het zijn moderne productieprocessen, mooi om in te werken. De innovatie in automatisering en mechanisatie geeft uitdaging aan technisch geschoold personeel, zoals engineers. En food blijft altijd; ook in crisistijd blijven mensen eten.’’

STAGEPLEKKEN
Ook intern verkondigt Mandersloot zijn verhaal. ‘’Ik vind het belangrijk dat een teamleider of planmanager erg goed nadenkt over het beschikbaar stellen van stageplekken, zodat jongeren ook aan de praktijk kunnen ruiken en zien waar ze later komen te werken. Sterker nog: de planmanager en iemand van de technische dienst hebben toegezegd een gastcollege te willen geven, voor een betere verbinding tussen school en bedrijfsleven. Door stages bij meer bedrijven kunnen leerlingen een betere keuze maken. De Techniek Academie in Harderwijk is een mooi voorbeeld.’’

Ook de FAN moet een mooie combinatie van bedrijven, onderwijs en gemeente worden. Een foodopleiding van twee à drie jaar in de regio met jaarlijks 25 uitstromers. ‘’Ik durf wel mijn hand in het vuur te steken voor honderd procent werkgarantie voor wie een mbo-opleiding niveau 3 of 4 afrondt.’’
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by