Artikel

09-11-2022 10:16

In Balans & Zo: De kracht van Chinese geneeswijzen

Voorkomen is beter dan genezen. Paula Voorneveld ziet in preventie de sleutel voor veel mensen om weer relaxter en vitaler aan het werk te gaan. Vanuit haar praktijk voor traditionele Chinese geneeswijzen in Barneveld helpt ze cliënten met sportblessures, nek-en schouderpijnen, rugpijn, spierpijnen, stressklachten en burn-outklachten om de balans te vinden tussen lichaam en geest.
 
Wat Chinese geneeswijzen inhouden is nog niet bij iedereen in Nederland bekend, maar Voorneveld merkt al dat steeds meer mensen verder kijken dan alleen de ‘westerse’ behandelingen. “De basis bij de Chinese geneeswijzen is heel simpel: het herstellen van een disbalans in het lichaam. Als Chinees opgeleide therapeut werk ik vanuit een holistische aanpak. Wanneer iemand met nekpijn komt, kijk ik verder dan de klacht: ik kijk naar het complete plaatje. Er is ook niet één oplossing voor klachten. Wanneer iemand tegen een burn-out aan zit, kijken we samen naar hoe we het lichaam en de geest weer in balans kunnen krijgen.”
 
Op de werkvloer kunnen werkgevers een nog prominentere rol spelen in het herkennen van klachten bij werknemers, denkt Voorneveld. “Ik heb meerdere cliënten die via hun werkgever bij mij komen, maar er zijn ook werkgevers die alleen een digitale vragenlijst doorsturen over hoe personeel zich voelt. Menselijk contact is veelal effectiever. In een persoonlijk gesprek, dat kan kort zijn, kan iemand veel meer duidelijkheid geven over klachten. En daar is zowel werkgever als werknemer bij gebaat. Als iemand depressieve gevoelens heeft, weet ik welke lichaamsdelen meer aandacht nodig hebben bij mijn massages. Mijn partner zit in de hoek van acupunctuur. Zo hebben we voor ieder wat wils.”
 
Cliënten kunnen in de praktijk van In Balans & Zo terecht, maar Voorneveld en haar partner kunnen, als de wens bestaat, op de werkvloer behandelingen uitvoeren. “Ik combineer mijn behandelingen  met coaching en stel af en toe een rake vraag. In combinatie met Aziatische behandelmethoden als bamboemassage en Guasha therapie is dat heel effectief gebleken. Ik heb cliënten behandeld die in eerste instantie niet bekend waren met Chinese geneeswijzen, maar al na één behandeling zich veel beter voelden. Voor wie het ook eens wil uitproberen, wij bieden kennismakingsbehandelingen aan. Ons doel is mensen in balans krijgen en dat betaalt zich uit voor de werknemers én de werkgevers”, aldus Voorneveld.
 
Ga voor meer informatie naar: www.inbalansenzo.com
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by