Artikel

11-06-2024 16:02

EcoLibrium streeft naar een duurzame toekomst

In de huidige tijd is duurzaamheid een cruciaal begrip, en EcoLibrium speelt hier perfect op in door zowel particulieren als bedrijven te ondersteunen. Gevestigd op industrieterrein ‘De Briellaerd’ in Barneveld, zal eigenaar Wilco Brandsen binnenkort speciale informatiedagen organiseren in hun vernieuwde showroom. Hier worden werkende voorbeelden van zonnepanelen, warmtepompen, accu’s en zonneboilers getoond.

Een eenvoudige manier om geld te besparen is door te investeren in zonnepanelen. Wilco legt uit dat hoewel er een initiële aanschafprijs is, de keuze voor hoogwaardige zonnepanelen van Amerikaanse of Duitse leveranciers de moeite waard is. De gemiddelde terugverdientijd is ongeveer zeven jaar. Bovendien kan alle stroom die in 2024 aan het net wordt teruggeleverd gesaldeerd worden. Het teveel aan opgewekte energie kan opgeslagen worden in diverse typen accu’s, waardoor klanten zelfs 's avonds van zonne-energie kunnen profiteren.

Een zonneboiler is een andere duurzame investering die zorgt voor warm water dankzij zonne-energie. Dit systeem kan de helft van het energieverbruik in de badkamer en keuken besparen. In plaats van aardgas wordt het kraanwater door de zon verwarmd, waardoor de cv-ketel minder energie nodig heeft om het water verder te verwarmen, en dus minder gas verbruikt. EcoLibrium biedt zonneboilers in verschillende maten, van klein tot groot.

Warmtepompen zijn een innovatieve manier om warmte uit de lucht of de bodem te halen. EcoLibrium is gespecialiseerd in PVT-warmtepompen, die stil werken en waarbij het dak als bron fungeert. De collectoren liggen onder de zonnepanelen. Wilco adviseert klanten om contact op te nemen voor een op maat gemaakte oplossing die het beste past bij hun woning.

Voor elektrische auto's biedt EcoLibrium duurzame laadoplossingen. Thuis opladen kan kosteloos met een laadpaal of laadpunt, zelfs zonder zonnepanelen, omdat laden ook via het elektriciteitsnet kan.

Service is een belangrijk aspect voor EcoLibrium, vooral voor warmtepompen waar ze 24/7 ondersteuning bieden. Voor andere diensten lossen ze storingen op van maandag tot en met vrijdag. De serviceafdeling beschikt over eigen monteurs die vakkundig en efficiënt werken. Klanten zijn zeer tevreden over de service, wat voor EcoLibrium het grootste compliment is.
 
EcoLibrium
Anthonie Fokkerstraat 59B, Barneveld
Tel. 0342 – 765 000
info@ecolibrium.nl
www.ecolibrium.nl

 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by