Artikel

27-06-2024 11:22

5 trends die je niet mag missen in vastgoedfinanciering

De vastgoedmarkt is voortdurend in beweging. Als je vastgoedondernemer bent en je overweegt te investeren, is het essentieel om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Dit zijn vijf belangrijke trends in vastgoedfinanciering die je kunnen helpen om slimme keuzes te maken.

1. Groene financiering wordt standaard
Duurzaamheid speelt op alle fronten een steeds grotere rol en dat zie je terug in de financieringsopties. Banken en andere financiers bieden steeds vaker gunstige voorwaarden voor het financieren van duurzaam vastgoed. Denk aan lagere rentes en betere voorwaarden als jouw pand energiezuinig is of als je investeert in groene verbeteringen.

2. Technologie verandert het spel
Digitalisering in de vastgoedsector, ook wel Proptech genoemd, groeit snel. Online platforms voor vastgoedfinanciering maken het proces transparanter en efficiënter. Tools zoals automatische waardebepalingen en digitale dossiervorming zorgen voor een snelle doorlooptijd van het aanvraagproces.

3. De opkomst van alternatieve financiers
Traditionele banken zijn niet meer de enige spelers op de markt. Crowdfunding, peer-to-peer leningen en andere niet-bancaire financiers winnen terrein. Deze partijen bieden vaak meer flexibiliteit en kunnen een oplossing zijn als je bij traditionele financiers niet terecht kunt.

4. Meer focus op locatie-onafhankelijk vastgoed
Met de toename van het thuiswerken, veranderen ook de eisen aan vastgoed. Investeringen in locatie-onafhankelijk vastgoed, zoals distributiecentra of flexibele kantoorruimtes, zien een groeiende belangstelling. Dit biedt nieuwe kansen, vooral buiten de grote steden.

5. Regulering neemt toe
De regelgeving rond vastgoedfinanciering wordt strenger. Dit betekent dat je als investeerder goed op de hoogte moet zijn van de nieuwste wet- en regelgeving. Zorg ervoor dat je financieringsaanvraag alle benodigde informatie bevat om aan de verscherpte eisen te voldoen.

Tot slot
Het landschap van vastgoedfinanciering verandert snel en het kan een uitdaging zijn om je daarin als ondernemer staande te houden. Ik help je graag om de beste financieringsoplossing te vinden voor jouw situatie. Neem contact met mij op voor een persoonlijk gesprek.
 

Tom
 Baerends
Adviseur bedrijfs? en vastgoedfinanciering
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by