Artikel

28-06-2024 12:36

Monique Esselbrugge wordt nieuwe directeur Regio Foodvalley

Monique Esselbrugge (53 jaar) is de nieuwe directeur van Regio Foodvalley. Zij is daarmee de opvolger van interim-directeur Bas Mulder.

“Met Monique verwelkomen we een ervaren en gedreven netwerker die de actuele maatschappelijke regionale thema’s verder kan brengen. Naast haar ervaring op de voor de regio belangrijke onderwerpen (landelijk gebied, wonen, mobiliteit en economie), krijgt de regio iemand die beweging brengt en de regio kan helpen naar de volgende stap. Wij wensen Monique succes in haar nieuwe functie en zien uit naar een prettige samenwerking", vertelt René Verhulst, voorzitter Regio Foodvalley. Esselbrugge begint op 1 september op het regiokantoor Foodvalley in Ede. 

Esselbrugge over haar nieuwe functie als secretaris-directeur: ‘Ik heb zin om mijn ervaring, talenten en persoonlijkheid in te zetten voor een regio met ambitie en de betekenisvolle onderwerpen. Als secretaris-directeur zal ik anderen laten excelleren en in positie brengen. Dit doe ik door te verbinden en aan te jagen en met vernieuwende aanpakken te komen.’

Van 2018 tot nu is Monique Esselbrugge wethouder geweest in respectievelijk Nijmegen en Eindhoven. Daarvoor was ze directeur ruimte en bereikbaarheid bij de Provincie Overijssel.

In Regio Foodvalley werken overheden, onderwijsinstellingen en ondernemers nauw samen aan een duurzame en veerkrachtige regio voor ondernemers en inwoners. We zijn koploper in toekomstbestendige voedselproductie. Regio Foodvalley is een dynamische en bruisende regio waar innovatieve bedrijven, baanbrekend onderzoek en hoogwaardig onderwijs samenkomen. Dit doen we aan de hand van projecten uit de Strategische Agenda, zoals vitale landbouw, voeding, energietransitie en circulaire economie. Monique stimuleert de samenwerking om deze projecten verder te brengen.

Daarnaast is Esselbrugge verantwoordelijk voor de intergemeentelijke samenwerking van acht gemeenten (Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen) op de terreinen economie, werkgelegenheid, ruimtelijke ontwikkeling, wonen en mobiliteit. Deze gemeenten geven daarmee uitvoering aan de opgave voor de gemeenten in de Strategische Agenda. 

Ook geeft Esselbrugge leiding aan het regiokantoor van Regio Foodvalley waar ongeveer 25 medewerkers werken. 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by