Column

01-10-2014 11:38

Geen aandacht aan besteden, negeren. Is dat een slimme tactiek?

Het werkt wellicht op de korte termijn. Een verstandige tactiek is het echter niet. Zeker niet als het om gemaakte afspraken gaat. Een professionele tactiek is het ook niet.

Die afspraken gaan namelijk niet zomaar vanzelf weg. Ze bestaan niet opeens niet meer. Afspraken worden gemaakt om te worden nagekomen. Dat geldt ook voor mondelinge afspraken. Denk aan het spreekwoord: 'een man een man, een woord een woord'.

De wet geeft u als ondernemer, maar ook als particulier instrumenten om de ander aan te spreken op het niet nakomen. Als de afspraken duidelijk en hard genoeg zijn, dan stelt de wet zelfs sancties op het niet nakomen. Sancties zoals het mogen vorderen van rente en buitengerechtelijke kosten (incassokosten).

Dus als u er geen aandacht aan besteedt of het negeert, dan krijgt u te maken met die sancties. Nog los van de andere sancties die op het niet of niet tijdig nakomen van afspraken staan, zoals bijvoorbeeld de betaling van schadevergoeding. Die schadevergoeding kan aardig oplopen.

Neem uzelf serieus en ook uw afspraken. Laat die goed vastleggen.

Laat u tijdig voorlichten over hetgeen u gaat tekenen.

Vragen? Stel ze aan advocaat mr. A.L. (Annette) Wolters-van Soest, specialist Arbeidsrecht | Ondernemingsrecht | Contractenrecht via info@advocatenkantoorwolters.nl of kijken op www.advocatenkantoorwolters.nl voor meer informatie.
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by