Column

21-04-2016 17:16

Hoe ziet uw auto er straks uit?

En rijden we over enkele decennia nog wel auto? Of heeft deze tegen die tijd, door bevolkingsgroei en verstedelijking, zijn plaats moeten opgeven? Zo niet, rijdt de auto dan echt volledig zelf? En met welke aandrijfvorm? Is het dan nog wel “uw” auto? Wie het denkt te weten mag het zeggen en dat gebeurt dan ook. Al dan niet zelfbenoemde “deskundigen”, stuk voor stuk overtuigd van hun gelijk, buitelen over elkaar heen.

Om eerlijk te zijn: we weten het gewoonweg niet. Feit is dat technische ontwikkelingen harder gaan dan ooit, vergelijk op autogebied maar eens de volledige vorige eeuw met de paar jaar die we nu onderweg zijn in de 21e eeuw.

Dat de (Plug-in)hybride uiteindelijk geruisloos uit het straatbeeld gaat verdwijnen is wel duidelijk maar wie volgt hem op? Aan de recente run op de hier pas in 2018 leverbare Tesla Model 3 te zien lijkt het de (volledig) elektrische auto te worden. En waterstof dan? Ook elektrisch maar dan anders. Beide vormen kennen, naast voordelen, nu nog nadelen ten opzichte van de traditionele verbrandingsmotor. Die laatste is bovendien nog lang niet uitontwikkeld. Het is op z’n minst opvallend dat oliemaatschappijen de markt voor elektrisch laden vooralsnog volledig overlaten aan nieuwkomers; heeft u al een laadpaal ontdekt bij uw lokale tankstation? Trouwens, waarom gaan verkoopopbrengsten van klassieke auto’s de laatste tijd door het dak als we er binnenkort niet eens meer mee zouden kunnen rijden?

Veel vragen met minstens zoveel mogelijke antwoorden. Blijf kritisch, volg de ontwikkelingen en doe er uw voordeel mee.

 

Martin Schuurman
Partner bij Oxonia Fleet Solutions

www.oxonia.nl

delen:

Informatie over de auteur

Huib van Loon | Partner | 0318-763909 | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Oxonia autolease, advies en contractbeheer
Turbinestraat 8G
3903 LW
Veenendaal
Nederland

Algemene voorwaarden | privacy statement