Column

01-07-2016 16:14

Caveat emptor

Kopen of leasen? Een vraag die ons regelmatig gesteld wordt en waarbij het antwoord situatie-afhankelijk is. Wie de middelen heeft en er geen problemen mee heeft zijn wagenpark zelf te beheren kan voor koop kiezen, zeker met de huidige lage rente. Maar zit u wel op het gedoe te wachten? En kunt u uw geld niet beter in uw bedrijfsactiviteiten steken, voor extra rendement? Stel dat het dan toch lease wordt, wat is dan de juiste vorm?

Financial, netto operational, full operational en zo’n beetje alles er tussenin is mogelijk. Laat u bij voorbeeld de verzekering over aan de leasemaatschappij of kunt u dat, in combinatie met uw andere bedrijfsverzekeringen en mogelijk opgebouwde no-claim-korting, voordeliger zelf regelen?

Nog niet zo lang geleden had “lease” de naam vooral duur te zijn; inmiddels zien velen wel in dat het een hoop zorgen kan schelen, budgettering eenvoudig maakt, risico’s beperkt en ook nog eens goedkoper kan zijn. U profiteert immers van inkoopvoordelen op een schaal die u zelf niet snel zult realiseren.

Over voordeel gesproken: na eerdere pogingen lijkt privélease deze keer toch echt aan een opmars bezig. We zien in de markt maandtarieven voorbij komen waar u het zelf echt niet voor kunt doen.

Alleen maar pluspunten dus? Niet meteen, genoemde lage privéleasetarieven horen bij voorbeeld soms bij leaseproducten die voor de gemiddelde (particuliere) consument niet te doorgronden zijn. Niet voor niets kwam er een keurmerk (twee zelfs) maar ook daarmee blijft u natuurlijk zelf verantwoordelijk voor uw keuzes: wees dus op uw hoede!

delen:

Informatie over de auteur

Huib van Loon | Partner | 0318-763909 | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Oxonia autolease, advies en contractbeheer
Turbinestraat 8G
3903 LW
Veenendaal
Nederland

Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by