Nieuws

09-10-2020 09:26

‘Flexibiliteit zit in het dna van het bedrijf’

Crown Slim Werken (CSW) vierde eerder dit jaar het 10-jarig jubileum en blijft ook in de coronaperiode aan de weg timmeren. CSW Kantoorruimte opende onlangs een nieuwe vestiging in Vianen en in Leusden volgt binnenkort een nieuwe locatie. Flexibel huren voor een scherpe all-inclusive prijs, daar staat CSW Kantoorruimte voor. Oprichter Mark Teerling over de kracht en de ontwikkeling van zijn bedrijf.

Net als iedere ondernemer heeft Teerling in de coronatijd te maken met het ‘Nieuwe Normaal’, ook bij de kantoorruimtes die CSW Kantoorruimte verhuurt. Die locaties worden verhuurd met flexibele contracten. Snel internet, schoonmaak, parkeren, servicekosten, koffie en thee en het meubilair zijn inbegrepen. “Op onze locaties hebben we natuurlijk alle noodzakelijke maatregelen getroffen”, zegt Teerling. “Van stickers op de vloeren voor wegbewijzering tot scheidingswanden en desinfecterende middelen. Onze locaties voldoen aan alle eisen die door het RIVM worden gesteld aan werken in het Nieuwe Normaal.”

ANDERHALVE METER
Teerling noemt de coronaperiode een interessante periode. “Veel mensen werken noodgedwongen vanuit huis, maar hebben daar ook met praktische problemen te maken. Sommigen hebben een vrij beperkte werkruimte en anderen hebben nog kinderen thuis. Thuis werken is lang niet voor iedereen weggelegd. Zeker niet vijf dagen in de week. Mensen missen dan het sociale aspect met collega’s op de werkvloer. Veel gesprekken en vergaderingen vinden digitaal plaats, en dat biedt ook voordelen, maar uiteindelijk wil je weer eens tegenover iemand zitten bij een gesprek en elkaar in levende lijve zien. Dat is heel natuurlijk.”

“Ik denk dat veel bedrijven en ondernemers op zoek zijn naar een ideale mix van thuiswerken en nog deels op kantoor zijn. Bij grote bedrijven merk je dat ze in panden zitten die te groot worden voor het aantal mensen dat thuis werkt. Maar aan de andere kant hebben ze ook de ruimte nodig om voor de werknemers die wel komen een anderhalve meter werkvloer in stand te houden. Dat is dus ook een afweging die binnen het bedrijfsleven speelt. Ik ben wel benieuwd hoe het bedrijfsleven eruit ziet als er eenmaal een vaccin is. Er zal vast het een en ander veranderen, want veel mensen zijn nu gewend geraakt aan grotendeels thuiswerken, maar wellicht dat collega’s toch ook weer veel samenkomen als het mogelijk is. Maar goed, ik weet niet hoe de situatie over 1,2,3 jaar is. Dat is niet te voorspellen.”

KRACHT VAN CSW KANTOORRUIMTE
De reden dat CSW Kantoorruimte ook in de coronaperiode goed blijft draaien, is volgens Teerling de flexibiliteit van zijn bedrijf. “Natuurlijk draait veel om hard werken en aan jouw visie vasthouden, maar je moet ook constant blijven inspelen op de ontwikkelingen in de markt. Flexibiliteit is het dna van het bedrijf. We helpen de eigenaren van kantoorpanden met leegstand en organisaties die een flexibele schil willen voor hun huisvesting”, aldus Teerling. CSW Kantoorruimte heeft inmiddels zeven locaties: in Ede, Veenendaal en sinds kort in Vianen. Vanaf 1 oktober komt Leusden erbij. “We bestaan nu tien jaar en blijven groeien. De ambitie is natuurlijk om landelijk steeds meer locaties aan te kunnen bieden. Ook nog leuk om te vertellen is dat we tien jaar geleden zijn begonnen op de Vendelier 61 in Veenendaal en in dat pand zitten we nu nog steeds. Onze naamsbekendheid is helemaal niet zo groot. Het gaat ons om onze huurders en wij zijn de facilitator van hun huisvesting.”

NIEUWE TIJD
De vraag naar kantoorruimte met een flexibel contract blijft groot, merkt Teerling. “De schatting is dat zo’n 50 procent van de huidige werkplekken in de kantoren op basis van de richtlijnen van het RIVM niet meer gebruikt kan worden. Maar alle werknemers moeten ergens kunnen werken. Is het niet in hun thuisomgeving, dan wel op een andere werkplek. Die ruimtes kunnen wij bieden als CSW Kantoorruimte, kort of voor de lange termijn. Wij denken altijd mee met bedrijven die hun werknemers voor werkruimte elders willen onderbrengen. Wij ontzorgen vervolgens de huurders zodat zij geen omkijken hebben naar de huisvesting.”

Met de toename van online vergaderingen via Skype, Microsoft Teams en Zoom is snel internet een must voor een kantoorruimte. “Daar zorgen wij ook voor. Veel meer mensen maken gebruik van de online mogelijkheden van vergaderen. Dat je niet altijd een uur in de auto hoeft te gaan zitten voor een vergadering, dat besef is nu wel gekomen. Iedereen heeft noodgedwongen kennisgemaakt met de digitalisering. De toekomst moet uitwijzen hoe een balans gevonden kan worden tussen digitaal en op afstand werken en het sociale contact op een werkvloer. Wij denken daarover graag mee met onze huurders”, besluit Teerling.

Interesse in het huren van een kantoorruimte bij CSW Kantoorruimte? Bel 085-4010270 of kijk voor meer informatie op www.cswkantoorruimte.nl

 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement