Nieuws

14-09-2021 12:01

Werkplaats Bouw en Industrie

Zet dinsdag 21 september in uw agenda, want dan vinden aansluitend de online bijeenkomsten Werkplaats Bouw en Industrie plaats! Naast de werkplaatsen Bouw en Industrie is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een overlappende sessie over het nut en de noodzaak van het meten van circulariteit en de rol die de Sustainable Development Goals hierin kunnen spelen.
  • Werkplaats Bouw 09:00 - 10:00 uur
  • Overlappende sessie 10:00 - 11:00 uur
  • Werkplaats Industrie 11:00 - 12:15 uur
De Werkplaatsen vinden online plaats op het Living Lab online platform Scoocs. U kunt zich aanmelden via onderstaande button.

AANMELDEN

 
  • Programma Werkplaats Bouw 09:00 - 10:00 uur
Tijdens de online bijeenkomst Werkplaats Bouw gaat het over de industrialisering van de bouw en circulariteit, ontwikkelingen en trends. Daarnaast gaan we het hebben over circulaire zonnepanelen. Wat is de milieu impact van zonnepanelen? Hoe heeft dat invloed op de milieuprestatie van uw gebouw die stelselmatig wordt aangescherpt? Zijn er al zonnepanelen die daar beter in presteren?

Ook wordt er een icoonproject besproken. Het vinden en verplaatsen van een (bijna) geheel gebouw voor een opdrachtgever die uitdrukkelijk circulariteit en hergebruik als hoogste inzet claimt in dit project.
 
Trekker Werkplaats Bouw
Alexander van den Buuse
Spinner Cirkelstad
Neem contact op


Overlappende sessie: Hoe circulair en duurzaam is uw organisatie? 10:00 - 11:00 uur

Toegankelijk voor alle Living Lab deelnemers.

Sustainable development goals
Om 10.00 uur geeft Alexander een korte introductie op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Verder neemt hij je mee in het vertalen van deze goals naar de vorming van je eigen duurzame bedrijfsdoelen en ook de eigen persoonlijke duurzame drijfveren van je medewerkers. Hoe kom je achter de drijfveren van je mensen? Hoe is de (non-)match met wat je wilt bereiken met je organisatie?

Hiervoor is met een partner een programma ontwikkeld speciaal gericht op het MKB wat je in eenvoudige stappen helpt dit alles in kaart te brengen, persoonlijke duurzaamheid-snaphots oplevert en een SDG match die je weer kan inzetten in je eigen bedrijfsontwikkeling en als communicatie- en kansen tool in de markt.

Meten van circulariteit
Om 10:30 uur gaat Gerard Stienstra meer specifiek in op de focus op Circulariteit en het meten ervan: Wat is circulariteit? Wat is het verschil tussen circulariteit van brede duurzaamheid? Hoe kan mijn bedrijf bijdragen? Waarom circulariteit meten? Welke kansen en (commerciële) voordelen hebben (MKB) bedrijven?

Pilot - Werkplaats Meetbaarheid van Circulariteit: voor 3 bedrijven volgt in 2021 een pilot waarmee circulariteit meetbaar wordt, deze dienen als concrete voorbeelden voor andere bedrijven in de Werkplaats. Voor wie meer wil weten hoe het meten van circulariteit jouw bedrijf kan helpen, wie wil bijdragen aan de Werkplaats of deelnemen aan de pilot.
 
Programma Werkplaats Industrie 11:00 - 12:15 uur
In deze Werkplaats Industrie vertelt Laura Blom van HSR Verpakkingen hoe het bedrijf wil bijdragen aan een schonere en circulaire wereld, zowel op het gebied van hout als kunststof. Zij deelt haar ervaringen in de praktijk en vertelt over de circulaire ambities van HSR.

We bespreken met elkaar hoe de Sustainable Development Goals u kunnen helpen duurzaamheid integraal te benaderen en uw prestaties op het gebied van duurzaamheid en circulariteit richting de klant helpen te verduidelijken.

In de aansluitende circulaire ‘pressure cooker’ brainstorm focust op het vinden van cross-sectorale samenwerkingen om de circulaire ambities van jouw organisaties verder te brengen. Juist onverwachte verbindingen leiden tot innovatie, meerwaarde én een toekomstbestendige organisatie.

Trekker Werkplaats Industrie
Geanne van Arkel
Ervaringsdeskundige circulair ondernemen
Neem contact op

Ontvangt u nog geen nieuwsbrieven van Living Lab Regio Foodvalley Circulair, maar wilt u wel op de hoogte blijven van uitnodigingen en het laatste nieuws?


Aanmelden nieuwsbrief
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement