Nieuws

11-10-2021 09:00

Bedrijf starten? Neem meteen een zakelijke mindset

Plannen om een bedrijf te starten of je bedrijf te vergroten en meer werknemers aan te nemen? Dan is het verstandig om al in de beginfase te denken aan een zakelijk netwerk, digitalisering, maar ook middelen voor je werknemer. Neem de volgende onderwerpen mee als je ook in de beginfase van je eigen bedrijf ver vooruit wil lopen op de (aankomende) zaken.

Zakelijk bewegen
Een sterke fundering van een bedrijf is weten hoe je zakelijk kunt manoeuvreren in verschillende scenario’s. Bijvoorbeeld direct te reflecteren als er een bepaalde zaak of aankoop is afgerond. Was dit in overeenstemming met jouw bedrijfsplan? Belangrijk daarbij is dat je moet vasthouden aan je bedrijfsplan, maar ook moet focussen op verandering als dat nodig is. Overweeg of de uitvoering moet worden verbeterd of dat er juist gesleuteld moet worden aan het bedrijfsplan.

Mochten er veranderingen plaatsvinden, zorg dan allereerst voor duidelijkheid. Als het duidelijk is waarom verandering belangrijk is, dan is de kans groter dat je meer werknemers meekrijgt in deze verandering, want soms wordt een verandering toegejuicht, maar blijkt het een tijdelijke positieve reactie te zijn. Wees duidelijk waar iedereen aan toe is, is misschien wel een van de zakelijkste mindsets die er zijn.

Zakelijke bijkomstigheden
Orden je zakelijke post krijgen en manage je calls. Niet alleen jij, maar ook je werknemers. Gebruik je nu nog steeds je eigen persoonlijke telefoon en heb je geen zakelijk nummer, dan is de kans groot dat privé en zakelijk vrijwel meteen door elkaar heen gaan lopen.

Vermijd dit door de volgende zaken te overwegen: een bedrijfstelefoon aan te schaffen en hier een zakelijk telefoonnummer en een zakelijk abonnement (denk aan sim only abonnementen vergelijken) aan te koppelen. Op deze manier is er nooit onduidelijkheid en ontstaat er ook geen gedoe met het uitsplitsen van je telefoonrekening in zakelijk en privé van jou en van je werknemers.De voordelen van een zakelijk abonnement voor internet en bellen
Genoeg bedrijven bieden zakelijk abonnementen aan het gaat om het gebruik van internet en telefonie. Voor jezelf is het echter van belang om goed te kijken wat je en je werknemers nodig hebben, zodat je daar je zakelijke abonnement op kunt aanpassen.

Gebruik je ook een webshop om je producten te verkopen, dan is een solide beveiliging van alle klantgegevens, inclusief een veilig pinnen netwerk, noodzakelijk. De website moet steeds up to date zijn en regelmatig van de nieuwste software worden voorzien om hackers te weren. Bovendien wil je bereikbaar zijn voor je klanten en kun je het jezelf niet permitteren dat je website er bij een kleine storing dagenlang uit ligt. Het is daarom goed om te weten dat een goede provider extra beveiliging biedt tegen hackers, spam, computervirussen en spyware.

Staat je bedrijf nog in de kinderschoenen en weet je niet goed wat je nodig hebt? Begin dan met een beginnerspakket en kies voor een korte looptijd. Op deze manier kun je het zakelijke abonnement gemakkelijk aanpassen en uitbreiden als dat nodig is.
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement