Nieuws

04-11-2022 10:08

BCA veilt vanaf nu ook voertuigen van inkassier

BCA Autoveiling in Barneveld verzorgt vanaf deze maand het veilen van door Inkassier Gerechtsdeurwaarders & Incasso in beslag genomen voertuigen. Inkassier kiest voor BCA vanwege de snelle, professionele manier van veilen. Via MarketPrice garandeert BCA een bod op het voertuig binnen tien minuten, zelfs bij een executieverkoop langs de straat. Dat heeft niet alleen voor Inkassier voordelen, ook de schuldenaar en de schuldeiser profiteren van de hoogst mogelijke opbrengst.

Voor gerechtsdeurwaarders is het verkopen van een in beslag genomen voertuig vaak een kwestie van weinig tijd en veel ad hoc regelwerk. Niet zelden wordt een voertuig ‘langs de straat’ verkocht aan een opkoper. Het spreekt voor zich dat in zo’n geval de opbrengst past bij de manier van verkopen: dikwijls wordt er door de opkoper veel minder dan de werkelijke waarde van een voertuig betaald.

Professioneel
Bij BCA gaat dit anders. Iede Aukema, directeur van BCA Autoveiling, zegt hierover: “Als grootste autoveiler van Nederland bieden we de auto aan op het professionele kanaal MarketPrice. Digitaal bieden honderden marktpartijen op de aangeboden auto en dit zorgt ervoor dat we binnen tien minuten een gegarandeerd bod kunnen afgeven. Ook als het een veiling langs de straat betreft: de deurwaarder staat dus niet meer op een afgelegen plek te wachten op opkopers die niet komen, maar heeft binnen een oogwenk een eerlijke prijs voor de auto op zak.”

Marktconform
Inkassier krijgt van BCA de garantie dat het bod marktconform is. Daar profiteren de schuldenaar en schuldeiser van, want de opbrengst is maximaal. Het past bij het maatschappelijke doel van de gerechtsdeurwaarder: aan een executieveiling kleeft immers vrijwel altijd een verhaal van persoonlijk of zakelijk leed, waarbij de deurwaarder er mede voor zorgt dat de financiële schade bij alle partijen zo beperkt mogelijk blijft. BCA ontzorgt in dit proces, en kan naast het garanderen van een goede opbrengst ook zorgen voor zaken als papierwerk en transport van het voertuig. 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by