Nieuws

23-05-2023 09:33

Techniekdag Foodvalley op zaterdag 17 juni in Ede

In de regio Foodvalley is op zaterdag 17 juni aanstaande de Techniekdag. Deze wordt gehouden bij Technova Collega in Ede. Op de Techniekdag kunnen jongeren van 8-14 jaar ervaren hoe breed de techniek is en laten we zien dat wetenschap en techniek in ons dagelijks leven een grote rol spelen. Ook in sectoren waar je misschien niet zo snel techniek verwacht, zoals de zorg, het onderwijs of creatieve beroepen.

Van jong tot oud
Op de Techniekdag Foodvalley laten diverse technische bedrijven en onderwijsinstellingen bezoekers, van jong tot oud, kennis maken met alle mogelijkheden in de techniek. Er zijn interessante, creatieve en leuke doe-activiteiten voor kinderen en jongeren. Alle aspecten van techniek komen deze dag aan bod: van lassen tot een escape room spelen en van smeden tot lego mindstorms robots. Het is een uitgelezen kans om jongeren kennis te laten maken met techniek en ze te stimuleren om te kiezen voor een technische opleiding. De technische sector biedt volop kansen en mogelijkheden op een goedbetaalde baan.

Locatie en tijden
Het Technova College is gevestigd aan de Bovenbuurtweg 7 in Ede. De Techniekdag is geopend van 10.00 tot 16.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie over deze dag vind je op www.techniekdag.nl/techniekdag-foodvalley

Samenwerking Dag van de Bouw
De Techniekdag Foodvalley valt samen met de Dag van de Bouw. De organisatie gebeurt dan ook in samenwerking met de regio’s Veenendaal en Zuid-West Veluwe van Bouwend Nederland. Bouwbedrijf Kreeft stelt die dag de bouwlocatie van het naastgelegen Streek Lyceum open. Zo krijgen bezoekers een uitgebreide inkijk in de wereld van techniek en bouw.
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by