Wie om zich heen kijkt in Regio Foodvalley ziet dat grond schaars is én dat er in het buitengebied stallen en schuren staan die buiten gebruik zijn. Zouden deze schuren ingezet kunnen worden voor verticale gewasteelt? Zo ja, voor welke gewassen is belangstelling? Een consortium – bestaande uit Regio Foodvalley, Milligreens en CHE – onderzocht deze vragen en deelde maandag 2 juni de resultaten van het onderzoek ‘Vertical farming als verdienmodel voor agrarisch ondernemend Regio Foodvalley’. Voor dit onderzoek kozen de onderzoekers van het lectoraat Dienstbaar Organiseren van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) voor gewassen die geteeld kunnen worden voor voeding, cosmetica en farmacie in het zogeheten ‘hogere segment’. Wat is het verdienmodel bij teelt voor deze sectoren? Biedt dit verdienmodel voldoende perspectief om Vrijkomende Agrarische Bebouwing (VAB) in Regio Foodvalley te gebruiken voor opschaling en verdere professionalisering van vertical farming? Dit zijn de centrale vragen in het rapport dat de consortiumpartners Regio Foodvalley en Milligreens op 2 juni in ontvangst namen. Onderzoekers van de CHE lichtten de onderzoeksresultaten toe tijdens de eindbijeenkomst van het project aan de overige consortiumpartners en belangstellenden vanuit de politiek. Huidige vraag Overheid Onderzoeksresultaten KIEM GoFood |
Vallei
Business
☰
bekijk overige regios
Noord-Limburg Business
Achterhoek Business
Rivierenland Business
Vallei Business
Utrecht Business
Driesteden Business
Arnhem Business
Nijmegen Business
Potentie vertical farming in Regio Foodvalley in kaart gebracht

1 dag geleden
1 dag geleden
Op de hoogte blijven van onze updates?