Artikel

21-03-2024 10:16

Bespaar geld met tools voor urenregistratie en personeelsplanning

Besparen en investeren zijn de belangrijkste manieren waarop je als bedrijf je omzet kunt laten groeien. Door te investeren kun je betere producten maken of klanten vinden. Besparen helpt je aan de andere kant om de omzet te verhogen door de kosten te drukken. Investeren in software voor urenregistratie is eigenlijk een investering om te besparen op je personeelsplanning. Maar op welke manier helpt dit soort software daaraan mee? Je leest in dit artikel wat de voordelen zijn van urenregistratie en personeelsplanning en op welke manier je veel geld bespaart als bedrijf.

Tijd is geld

Het handmatig opstellen van een werkrooster is een tijdrovende klus. Bedrijven gebruiken vaak roosters in bijvoorbeeld een Excel-sheet die handmatig moet worden bijgewerkt, vaak door een manager of de afdeling personeelszaken. Het opstellen van het rooster is een extra taak die leidt tot meer werkdruk en tijdsverlies.
Voor een werkgever is tijd gelijk aan geld. Hoe langer het personeel besteedt aan spreadsheets, roosters en planning, hoe meer tijd er in feite verspild wordt aan taken die niet direct bijdragen aan de verbetering van de productiviteit op de werkvloer. Software voor urenregistratie van Werktijden.nl maakt het opstellen van werkroosters veel gemakkelijker en intuïtiever dan bij een handmatig rooster, waardoor de verantwoordelijken voor het rooster, zoals managers of human resources, aanzienlijk tijd besparen en zich kunnen concentreren op hun kerntaken.

De app maakt roosters maken eenvoudig

Het maken van een werkrooster en het bijhouden van urenregistratie zijn taken die normaal gesproken worden uitgevoerd door personeelszaken of de manager. Door gebruik te maken van urenregistratie via een app kunnen werknemers zelf deelnemen aan het opstellen van roosters en het bijhouden van hun uren.
De uren die werknemers invoeren in de app kunnen direct worden overgezet naar bijvoorbeeld een salarispakket, wat resulteert in snellere salarisberekeningen. Goede software biedt ook de mogelijkheid om pauzes automatisch te berekenen of toeslagen in te stellen voor diensten in de avond of het weekend.
Voor het opstellen van roosters kunnen alle werknemers inloggen via de roosterapp van iOS en Android, maar ook op de computer. Ze geven hier zelf aan wanneer ze beschikbaar zijn. Niemand hoeft dit meer aan te vragen via een appgroep of e-mail, en vrije dagen worden automatisch verwerkt in het systeem. En als een werknemer een dienst wil ruilen, kan dit via de app van Werktijden.nl onderling worden geregeld, zonder tussenkomst van een leidinggevende.
Deze verschuiving naar participatie van het personeel maakt het bijhouden van uren en het maken van roosters veel efficiënter. Het wordt eenvoudiger om rekening te houden met de beschikbaarheid en capaciteiten van elk teamlid.
Werknemers worden niet meer onnodig ingezet of hebben onregelmatige shifts die niet goed in balans zijn, waardoor ze overwerkt raken en de productiviteit in het bedrijf afneemt. Vermoeid of ongemotiveerd personeel door een slecht werkrooster kan aanzienlijke invloed hebben op de algehele productiviteit en dus ook op de omzet.

Geen twijfels meer over verlof

Het bijhouden van verlof is een andere tijdrovende taak voor de planner. Een digitale verlofkaart kan helpen om alle verlofregelingen overzichtelijk te presenteren. In de verlofkaart kunnen verschillende soorten verlof worden aangegeven en ingevoerd aan de hand van kleuren. In de app zien werknemers in één oogopslag hoeveel van dat verlof ze nog kunnen opnemen. Managers kunnen in de app verlofdagen verzamelen en goedkeuren. Hierdoor hoeft HR of de manager nooit meer e-mails van werknemers over hun vrije dagen te beantwoorden, wat veel tijd en geld bespaart.

Drukke periode? De urenregistratie heeft je gedekt

Elke sector of bedrijf kent piekmomenten waarop veel goederen moeten worden geleverd of diensten worden afgenomen. Op die momenten kan er meer behoefte zijn aan personeel. Het maken van een regulier rooster is vaak al een uitdaging zonder het gebruik van urenregistratie via de app. Het aanpassen aan piekmomenten is extra lastig voor de roostermaker.
Een personeelsplanningsysteem dat direct kan reageren op piekmomenten en hierop kan anticiperen, zorgt ervoor dat bedrijven soepeler door deze periodes heen gaan en dat de bezetting tijdens bijvoorbeeld de kerstperiode of Black Friday op orde is. Hierdoor blijft geen enkele klant ontevreden achter, en kan de omzet weer groeien.

Een flexibel rooster dat klaar is voor veranderingen

Piekmomenten hoeven niet altijd vast te staan. De vraag naar diensten en producten kan op verschillende manieren flexibel zijn. Door gebruik te maken van de app voor personeelsplanning en roosters wordt direct duidelijk hoe snel er kan worden opgeschaald als het drukker wordt, of juist kan worden afgeschaald en wat het overschot aan uren en personeel is als de vraag van klanten afneemt.

Overzicht van alle afdelingen en vestigingen

Sommige bedrijven opereren niet op één locatie. Bij meerdere vestigingen is het beheren van personeel een grotere uitdaging. Een roosterapp helpt om de juiste werknemers op de juiste plek te krijgen en per locatie of afdeling de juiste mix en samenstelling van personeel te creëren. Dit gebeurt bijvoorbeeld door automatisch rekening te houden met minimale en maximale contacturen per werknemer, maar ook met hun voorkeuren.

Werk efficiënter en behaal meer omzet met slimme personeelsplanning

Het gebruik van geavanceerde software voor urenregistratie en personeelsplanning, zoals die van Werktijden.nl, helpt bedrijven om aan de ene kant veel te besparen in het samenstellen van roosters, het goedkeuren en opvragen van verlofdagen, het registreren van uren en andere personeelszaken. Dit zorgt voor een enorme besparing op tijd en zo op kosten.
Aan de andere kant zorgt het digitaliseren van deze planning ervoor dat personeel efficiënter werkt en betere diensten of producten aflevert. Daarnaast kan goede software voor personeelsplanning helpen om piekmomenten beter te managen of personeel sneller af te schalen als het even wat rustiger is. Dat zorgt ervoor dat de klant beter bediend wordt. Deze investering maakt niet alleen het bedrijf efficiënter, maar heeft ook een directe impact op de algehele omzetgroei.
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by