Nieuws

27-09-2017 16:44

Lichte daling WW in FoodValley

In augustus daalde de WW in FoodValley slechts licht. Ten opzichte van een jaar geleden is de daling nog steeds sterker dan landelijk. De WW daalt in vrijwel alle sectoren.

WW in FoodValley verder gedaald
In augustus is het aantal WW-uitkeringen in FoodValley verder afgenomen tot 5.396 uitkeringen. Dat zijn er niet veel minder dan een maand eerder, maar wel 1.178 minder dan een jaar geleden. Ten opzichte van juli is de daling 0,4% en blijft daarmee iets achter bij de landelijke daling van 0,6%. Vergeleken met vorig jaar is de daling in FoodValley met 17,9% nog wel duidelijk sterker dan landelijk (-15,1%).

WW in FoodValley daalt in vrijwel alle sectoren
In FoodValley daalde de WW de afgelopen maand in de meeste sectoren. Enkele sectoren laten een geringe stijging zien, zoals industrie en uitzendbedrijven en het onderwijs. Alleen in het onderwijs is sprake van een grotere stijging. Dat is gebruikelijk tussen twee schooljaren in. De verwachting is dat die stijging in de komende maanden vanzelf weer zal verdwijnen. Vergeleken met een jaar geleden is de WW vooral lager in de bouw, handel, uitzendwezen, vervoer & opslag en zorg & welzijn.
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by