Nieuws

11-06-2018 14:11

Provincie wil doorstroming op Rondweg-Oost Veenendaal verbeteren

De provincie Utrecht wil, samen met de gemeente Veenendaal, de doorstroming op de Rondweg-Oost/N233 Veenendaal verbeteren door die weg tot twee maal twee rijstroken te verbreden en een ongelijkvloerse kruising met de Prins Clauslaan aan te leggen.
Heel geregeld staan er nu al files op de Rondweg-Oost Veenendaal. Een groot deel van dit verkeer heeft een lokale herkomst en bestemming. In de toekomst neemt de verkeersdrukte op deze weg nog verder toe, onder andere door geplande nieuwbouw in Veenendaal-Oost.

Ongelijkvloerse kruising
Om Oostelijk Veenendaal economisch vitaal, leefbaar en bereikbaar te houden, hebben Gedeputeerde Staten op 29 mei 2018 gekozen voor een variant waarbij de weg wordt verbreed tot twee maal twee rijstroken op maaiveldniveau.
Deze variant houdt verder het aanleggen van een ongelijkvloerse kruising met de Prins Clauslaan in. De provincie volgt hiermee het advies van de gemeente en klankbordgroepen. Bij een ongelijkvloerse kruising neemt de geluidsbelasting op de woontoren bij de huidige kruising af en kunnen de geluidschermen op de locatie iets worden verlaagd.

Doorstroming
Gedeputeerde Dennis Straat: ’De Rondweg-Oost Veenendaal is een van de belangrijkste knelpunten in de provincie. Samen met de gemeente Veenendaal willen we dat aanpakken. Door de keuze voor deze variant zetten we een belangrijke stap in het verbeteren van de doorstroming en dragen we bij aan het bereikbaar en leefbaar houden van een belangrijke kern in de provincie.’
Provinciale Staten moeten nog een besluit nemen over de voorkeursvariant van Gedeputeerde Staten. Dat besluit staat gepland voor de Statenvergadering van 9 juli 2018. Daarna wordt de variant verder uitgewerkt en vindt overleg plaats over de dekking. De voorkeursvariant kost in totaal 41 miljoen euro. Daarvan is 17 miljoen gemoeid met de aanleg van de ongelijkvloerse kruising. Begin 2019 vindt definitieve besluitvorming plaats.
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by