Nieuws

11-06-2018 16:10

Luitgaarden actief in De Groene Waarde

Luijtgaarden is als dakpannen specialist, zowel nieuwe als gebruikte, continue bezig met innovaties binnen de circulaire economie. De samenwerking op de Groene Waarden in Doorwerth met de firma Hooijer en Frank Pouwer( historische bouwmaterialen) is daar een mooi voorbeeld van.

Luitgaarden heeft een inruilsysteem ontwikkeld, vergelijkbaar met het kopen van een auto.
Al de pannen die bij Luijtgaarden worden ingeruild krijgen een tweede bestemming zodat er geen afval ontstaat.
De ingeruilde pannen worden elders op een hellend dak gelegd.
Pannen welke niet in aanmerking komen voor hergebruikwordt een andere bestemming gekozen,zo worden ze toegepast als waterkering of in een schanskorf. Schanskorven is een ontwikkeling die Luijtgaarden samen uitvoert met New Circle.
Deze schanskorven zijn te gebruiken als erfafscheiding of als geluidswal.
Het grote voordeel van het toepassen van pannen in schanskorven is dat de afname van de populatie van insecten een halt toe roepen.

Door deze toepassingen creëertLuijtgaarden geen afval meer, maar juist nieuwe producten.
Op dezelfde wijze is er ook samen met New Circle een oplossing gevonden voor het afval van vlakglas in de bouw.
Bij onroerend goed wat gerenoveerd, verbouwd of waar nieuwbouw ontstaat wordt het vlakglas als afval afgevoerd.Van het afval wordt een geluidsabsorberend tegel geproduceerd.

Naast het duurzaam produceren besteden ze bij Luijtgaarden ook veel aandacht aan sociale duurzaamheid.
Voor het uitsorteren van pannen en het maken van nieuwe producten wordenmedewerkers ingezet met  een zogenaamde afstand tot de arbeidsmarkt. Deze medewerkers worden door deskundigen begeleid zodat ze een volwaardige bijdrage leveren aan de maatschappij. "Wij hebben een team met collega’s aan het werk onder deskundige begeleiding waardoor zij een volwaardige bijdrage leveren aan de maatschappij", aldus een woordvoerder van de firma. "Op onze locatie in Doorwerth werken we inmiddels plezierig samen met de fa Hooijer en Frank Pouwer historische bouwmaterialen welke tot prachtige synergiën leidt."

http://www.luijtgaarden.nl

 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by