Nieuws

13-10-2016 17:13

Jitske Kramer begeleidt bijeenkomst ‘De wijsheid van de minderheid’

De gemeente Wageningen organiseert op dinsdag 25 oktober een interactieve bijeenkomst met Jitske Kramer, corporate antropoloog en expert op het gebied van diversiteit en verbindend samenwerken. De bijeenkomst vindt plaats in het Theater Junushoff en start om 19.00 uur met een informatief gedeelte; aansluitend is er een interactieve sessie die tot circa 22.00 uur duurt. Deelname is gratis. Er geldt een maximum van 200 personen, graag vooraf aanmelden.
 
De waarde van verschillen
Het onderwerp van deze najaarscollege is ‘De wijsheid van de minderheid’. Wethouder Lara de Brito: “Wageningen is een tolerante en gastvrije stad. We kunnen echter nog veel meer profiteren van de verschillen tussen de mensen. Al die verschillende achtergronden, meningen en overtuigingen bij elkaar bieden zoveel kansen om kennis en inzichten te delen. Daardoor wordt ons blikveld breder en nemen we betere beslissingen die gedragen worden door meer mensen. Zo ontstaat er een betrokken samenleving waar kansen geboden en gegrepen worden, waar aandacht is voor iedereen en waar je trots kunt zijn op je achtergrond en identiteit. Dit draagt bij aan het zeer belangrijke gevoel van thuis en welkom zijn in Wageningen”.
 
Interactieve bijeenkomst
Hoofdspreker van de avond is Jitske Kramer, afgestudeerd cultureel antropoloog, in 2013 uitgeroepen tot trainer van het jaar, auteur van de bestsellers ‘De Corporate Tribe’ (tevens managementboek van het jaar 2016) en ‘Deep Democracy’. ‘Deep Democracy’ is een vorm van besluitvorming met aandacht en waardering voor andere opvattingen,”de wijsheid van de minderheid”. Iedereen wordt gehoord, waarbij verschillen niet van tafel worden geveegd maar juist worden onderzocht. Jitske Kramer staat bekend om haar energieke interactie met het publiek en verbindende capaciteiten. “De avond wordt geen college in die zin dat wij met z’n allen gaan luisteren naar mevrouw Kramer”, vertelt De Brito. ”Na een presentatie over diversiteit en Deep Democracy, gaan alle aanwezigen zelf aan de slag. Op Deep Democratische wijze worden relevante onderwerpen besproken en wordt bekeken wat we hierin voor elkaar kunnen betekenen. We gaan dus meteen stappen zetten om nóg meer verbinding te creëren in Wageningen. Overigens kunnen de aanwezigen die avond zelf ook onderwerpen aandragen om met elkaar te verkennen.” Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via (dorota.pawlowska@wageningen.nl) of telefoon (0317 - 492990).
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by