Nieuws

08-12-2016 17:11

Uitvoeringsprogramma Levendig Centrum vastgesteld

Het afgelopen jaar is er veel gebeurd aan het maken van plannen voor het centrum van Ede. Vandaag is het uitvoeringsprogramma Levendig Centrum vastgesteld. Het uitvoeringsprogramma geeft inzicht in welke projecten er de komende jaren worden opgepakt en welk beleid wordt ontwikkeld, om zo de koers naar 2030 vorm te geven.

Samen met ondernemers en inwoners stelde de gemeente 'het verhaal van Ede-centrum' op; een koers om het centrum van Ede te laten uitgroeien tot een prettige verblijfsomgeving, waar functies als winkelen, recreëren, ondernemen en ontmoeten samen komen. Dit alles om het centrum economisch en maatschappelijk toekomstbestendig te maken, meldt de gemeente.

In het uitvoeringsprogramma zijn projecten en is beleid opgenomen om te bouwen aan deze toekomst. Wethouder Johan Weijland: 'Wat we nu hebben vastgesteld zijn concrete maatregelen. Een aantal hiervan loopt al. Denk bijvoorbeeld aan de prijsvraag voor de herinrichting van de Markt. Andere zaken ronden we net af: deze week is bijvoorbeeld het straatwerk aan de Doelenstraat afgerond. Groen en straatmeubilair worden de komende tijd aangebracht.' Het uitvoeringsprogramma bestaat uit uiteenlopende maatregelen. Van een nieuw bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan tot een visie op het beheer van de openbare ruimte in het centrum en het opzetten van een 'centrumbeheerorganisatie'. Van plannen hoe om te gaan met fietsen en fietsparkeren tot de inrichting van terrassen.

Allerlei vragen voor het centrum moeten de komende jaren beantwoord worden, of beleid op gemaakt worden. Een traject dat de gemeente samen met bewoners, ondernemers, ontwikkelaars en investeerders van het centrum in is gegaan. Wethouder Weijland: 'De betrokkenheid van partijen is van groot belang voor het slagen van de plannen voor een levendig centrum. Het is zeker geen zaak die de gemeente alleen op kan en wil pakken. Succes hangt écht af van de mate van participatie en medefinanciering. En ik zeg er meteen bij dat ik daar veel vertrouwen in heb.'

Bron: Edestad.nl
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by