Artikel

27-09-2021 17:00

Innovatieprijs Regio Foodvalley: maak kennis met Rival Foods

In Regio Foodvalley wordt volop gewerkt aan de toekomst. Met slimme ideeën, onverwachte samenwerkingen en een gezonde dosis pragmatisme kom je tot de mooiste innovaties. De Innovatieprijs Regio Foodvalley zet deze innovaties - én de ondernemers die ze ontwikkelden - in de spotlights. De jury heeft de vijf meest impactvolle innovaties geselecteerd. Deze innovaties scoorden het beste op hun bijdrage aan een circulaire economie, crossover samenwerking en hun bewezen impact. Op woensdag 29 september is de uitreiking in Barneveld. De genomineerden stellen zich graag voor aan de hand van een aantal vragen.

Rival Foods: de volgende generatie vleesvervangers


Zouden jullie een omschrijving kunnen maken van jullie innovatie?
Bij Rival Foods ontwikkelen we nieuwe technologie en receptuur om de volgende generatie plantaardige vleesvervangers te maken. Waar vandaag de dag er veel alternatieve zijn voor verwerkte vleesproducten zoals burgers, worstjes en gehakt, ontwikkelen we bij Rival Foods zogenoemde hele-spier vleesvervangers van plantaardige ingrediënten, zoals kipfilet, varkenshaas en zalmfilet.

Hoe speelde (sectoroverstijgende) samenwerking een rol in de totstandkoming van de innovatie? Wie waren hierbij betrokken en hoe?
Rival Food is onderdeel van een hele plantaardige waardeketen. We werken nauw samen met ingrediëntenleveranciers, flavour huizen, machinebouwers en bedrijven die op dit moment al plantaardige vleesvervangers produceren, om Rival Foods innovaties naar de markt te brengen. Daarnaast werkt Rival Foods als spin-off bedrijf samen met Wageningen University & Research.Hoe maakt jullie innovatie de wereld een beetje beter?
Bij Rival Foods werken we aan een duurzame toekomst met een goede balans tussen mens, planeet en dier. Dat doen we door een volgende generatie plantaardige producten te ontwikkelen van duurzame eiwitten die in plaats van dierlijke eiwitten zoals vis, vlees of gevogelte, geconsumeerd kunnen worden.

De eiwittransitie stimuleert de ontwikkeling van nieuwe bronnen voor duurzame eiwitten, van planten, gewonnen uit industriële zijstromen en geproduceerd in bioreactoren. Deze proteïne-ingrediënten komen echter in de vorm van een slurry of droge poeders en zijn niet klaar voor directe consumptie. Rival Foods kan verschillende proteïne-ingrediënten omzetten in gestructureerde, culinaire producten.

Heeft (jullie vestiging in) Regio Foodvalley een rol gespeeld bij de ontwikkeling van deze innovatie?
Rival Foods heeft zich in de Food Valley gevestigd vanwege veel mogelijkheden om samen te werken met partners in de dichte nabijheid die het Food Valley ecosysteem met zich meebrengt. 

Waarom moet het publiek straks op jullie stemmen? Wat hebben zij aan deze innovatie?
Rival Foods is een supertoffe start-up met een gemotiveerd team van technologieoptimisten en food technologists om superlekkere, duurzame producten te maken die iedereen kan helpen in de transitie van dierlijk naar meer plantaardig voedsel.

Ga voor meer informatie over de Innovatieprijs Regio Foodvalley naar www.innovatieprijsregiofoodvalley.nl 

Voor meer informatie over Rival Foods ga naar www.rival-foods.com!
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement