Nieuws

23-01-2019 12:27

Hoe schoon zijn de luchtkanalen op uw werk?

Hoe schoon zijn de luchtkanalen op uw werk?
Een vraag die we regelmatig krijgen als we luchtkanalen reinigen is in welke frequentie het onderhoud dient plaats te vinden, zodat de luchtkanalen zo goed mogelijk functioneren en daarmee risico’s worden beperkt. We leggen het even uit. 

Waarom is het zo belangrijk?
Je brengt namelijk een groot deel van de dag door op je kantoor, dan is het geen overbodige luxe als de luchtwegen goed gereinigd zijn. Een gezonde en schone werkomgeving vindt iedereen fijn, wanneer het er niet gezond en schoon is gaan de resultaten ook bergafwaarts. Zorg er dus voor dat je een luchtreiniger hebt op je werkplek. De lucht raakt namelijk snel vervuild waardoor men irritatie kan krijgen aan de luchtwegen. Het neemt ook de vervelende indringende geurtjes weg. Hoe goed de schoonmaakster ook werkt, de reiniger zorgt er altijd voor dat het nog minder stoffig is op het werk.

Afhankelijkheden luchtkanalen reinigen
We kunnen niet eenduidig aangeven wat de frequentie is. Dit is geheel afhankelijk van de omgeving waarin het luchtkanalensysteem wordt ingezet. Bij veelvuldig gebruik is het aannemelijk dat er vaker Luchtkanalen laten reinigen via Strooming.nl plaats dient te vinden. Daarnaast is het afhankelijk van de omgeving. Luchtkanalen tref je immers aan in diverse omgevingen. Denkend aan kantoorgebouwen, productiehallen, woningen etc. In een productiehal ligt de frequentie van schoonmaken natuurlijk veel hoger dan die van een huis.

Beoordelen juiste frequentie luchtkanalen reinigen
Heb je het over een doorsnee huishouden dan is doorgaans één keer per zes jaar luchtkanalen reinigen nodig. Voor een luchtbehandelingssysteem voor kantoorgebruik met weinig verontreiniging kan een frequentie van acht jaar afdoende zijn. Om te beoordelen wat de juiste frequentie is, bepalen we aan de hand van een inventarisatie welke frequentie gewenst is en noodzakelijk. Het is vervolgens aan jouw organisatie te bepalen waarvoor je kiest.


Belangrijkste voordelen
De luchtkwaliteit moet aan een aantal eisen voldoen volgens de Arbowet. Daarom hebben we de belangrijkste voordelen van een schone lucht op een rijtje gezet. Er is minder ziekteverzuim, hogere productiviteit, geen last meer van onaangename geuren, een frisse en gastvrije kantoorruimte en minder schadelijke stofdeeltjes in de lucht. Het is niet alleen fijn voor jou en je werknemers maar ook voor de omzet van je bedrijf.