Nieuws

29-04-2019 18:20

Daling WW in Gelderland zet door

In maart is het aantal WW-uitkeringen in Gelderland verder gedaald. Het zijn er opnieuw minder dan vorige maand en ook minder dan een jaar geleden. Seizoenswerk draagt bij aan een verdere daling. In het voorjaar komt bijvoorbeeld het horecaseizoen weer op gang. Dit biedt kansen voor werkzoekenden.

Daling WW zet door in maart
Eind maart 2019 verstrekte UWV 29.100 WW-uitkeringen in Gelderland. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van 1,8% (-519 uitkeringen). Vergeleken met een jaar geleden is de provinciale daling 20,3%. Dat betreft 7.405 uitkeringen. In januari steeg de WW nog licht, in februari daalde de WW al weer. Die trendmatige daling zette in maart dus door. Seizoenswerk draagt bij aan een verdere daling, bijvoorbeeld in horeca & catering.

Horecaseizoen biedt kansen voor werkzoekenden
In het voorjaar gaat het horecaseizoen van start. Dat is ook zichtbaar in de ontwikkeling van het aantal WW-uitkeringen in Gelderland. Door minder werk in de wintermaanden, neemt het aantal nieuwe WW-uitkeringen vanuit de horeca tijdelijk toe. In het voorjaar en de zomer daalt het aantal mensen dat vanuit een horecabaan in de WW terecht komt.

In het eerste kwartaal van 2019 werden er in Gelderland 360 nieuwe WW-uitkeringen verstrekt aan mensen uit horeca & catering. In totaal telde deze sector eind maart 915 WW-uitkeringen in de regio. Dat is 22,1% minder dan een jaar eerder.

Er zijn veel kansen voor werkzoekenden in de horeca. Met name naar medewerker bediening horeca en (basis)koks is er veel vraag vergeleken met het aantal werkzoekenden. Voor werkzoekenden die interesse hebben in een baan in de horeca biedt UWV samen met partners trajecten aan. UWV publiceerde op 26 april de Factsheet Horeca op www.werk.nl/arbeidsmarktinformatie, met daarin een uitgebreidere analyse van de arbeidsmarktontwikkelingen in de sector.
 
Algemene voorwaarden | privacy statement