Nieuws

13-11-2020 14:26

Kick-off event - 9 december 2020 Werkplaats Waterstof

We staan aan de vooravond van een indrukwekkende wereldwijde verandering. Een verandering die van belang is om de wereldwijde CO2 en andere schadelijke emissies terug te brengen naar draagbare proporties. Deze verandering, ook wel energietransitie genoemd, is mondiaal aan de gang. Berichten over te trage voortgang komen regelmatig in het nieuws. En mondiaal verandert er niets als er lokaal niets gebeurt. Daarom dit regionale initiatief om de transitie te ondersteunen en versnellen.

Waarom waterstof?

Waterstof als energiedrager heeft de potentie om de komende jaren een grote rol te spelen in de transitie van ons huidige fossiel gedreven energiesysteem naar een fossielvrij energiesysteem vrij van schadelijke emissies. Een transitie waarbij verschillende partijen vanuit de gehele energieketen bij betrokken (zullen) zijn. Van productie, opslag en distributie tot aan het verbruik van energie. Deze transitie speelt zich af op alle schaalniveaus binnen en buiten de grenzen van Regio Foodvalley. Waarbij allerlei waterstof initiatieven in toenemende mate geïnitieerd worden vanuit zowel het bedrijfsleven, overheid als wetenschap. Maar wat is de huidige staat van inzet van waterstof? Welke (technische) toepassingen zijn mogelijk? Waarom is het belangrijk om regionaal op te trekken en welke rol speelt Regio Foodvalley hierin?

Kick-off Werkplaats Waterstof
Om een antwoord op deze vragen te geven, de samenwerking tussen partijen te versterken en om innovatie een boost te geven wordt op9 december van 14.45 tot 17.15 uur de kick-off van de Werkplaats Waterstof georganiseerd. Een Kick-off met een driedelig doel:
  1. Lokale partijen informeren en inspireren over lopende initiatieven en bestaande mogelijkheden m.b.t. waterstof.
  2. Aan elkaar verbinden van bedrijven, kennisinstituten, overheid en andere partijen op regionale schaal.
  3. Inventariseren van behoeften om de bijeenkomsten van de Werkplaats Waterstof in 2021 gezamenlijk in te vullen

Programma Waterstop kick-off event

14.45 uur: Portaal opent
15.00 uur: Officiële Welkom
15.05 uur: Introductie
15.15 uur: Interactief Moment 1
15.30 uur: Inspiratie Roulette 
16.00 uur: Interactief moment 2
16.10 uur: Themasessies (parallel)
16.45 uur: Interactief moment 3
16.55 uur: Officiële afsluiting 
17.00 uur: Einde
17.15 uur: Portaal Sluit 

Aanmelden
Ben jij een in Regio Foodvalley gevestigde organisatie? Heb je interesse in de toepassing van waterstof of ben je betrokken bij lopende initiatieven? Wil je bijdragen aan de lokale ontwikkelingen op gebied van waterstof, maar ben je nog zoekende hoe? Of raak jij simpelweg ook enthousiast van de mogelijkheden die Waterstof kan bieden? Meld je dan aan voor deze Waterstof Kick-Off bijeenkomst op 9 december 2020 via onderstaande button. We hopen jou 9 december virtueel te ontmoeten! Heb je nog vragen of wil je meer informatie, neem dan een kijkje op onze website.

Aanmelden

Of klik hier voor meer informatie.
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement