Nieuws

08-06-2021 10:38

Eerste landelijke Virtuele Banenbeurs nu open voor inschrijving

Op 28 juni vindt de eerste landelijke Virtuele Banenbeurs plaats. Een online carrièrebeurs, geheel in 3D georganiseerd. En waarbij unbiased hiring (en dus diversiteit en inclusiviteit) de norm zijn.

De meest aantrekkelijke werkgevers van Nederland zullen acte de présence geven en graag in contact komen met geselecteerde laatstejaars studenten en starters op de arbeidsmarkt (HBO/WO). Die selectie vindt plaats via een zogeheten game-based assessment (van IVY Works), dat de profielen van de deelnemers kan koppelen aan de bedrijven op de beurs.

‘De bedrijven stellen een competentieprofiel op (op basis van soft skills) en wij leveren vervolgens een lijst met kandidaten die aan dat profiel voldoen’, aldus Marieke Wehner, managing director van Sollicitatiedokter en organisator van de Virtuele Banenbeurs. ‘De bedrijven maken vervolgens een keuze met wie zij in gesprek willen gaan. Op de beurs worden dus alleen kwalitatieve gesprekken gevoerd. Ook belangrijk: studenten en young professionals die het lastig vinden zichzelf te verkopen zijn hier aan het juiste adres. Jezelf verkopen is namelijk niet nodig. Dat doen wij voor ze, en gaat op basis van wat ze echt kunnen!’

Ondanks dat de beurs een grote opzet heeft, zijn de 1-op-1 gesprekken dus specifiek gericht op de doelgroep die de werkgever voor ogen heeft. Denk: informatica & IT studenten, commerciële economie, finance studenten etc. Wehner: ‘Zo weet je dus zeker dat je in een gesprek van doen hebt met een geschikte én gemotiveerde kandidaat. Efficiënt en doeltreffend, zonder zelf het werk te hoeven doen.’

Nooit eerder vond er in Nederland zo’n volledig digitale, landelijke carrièrebeurs plaats als De Virtuele Banenbeurs. Om het tot een succes te maken is onder meer een professionele digitale eventbouwer in de arm genomen.
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement